FOTO: null

U poslednjih pet susreta Radnik nema poraz, čime se učvrstio na drugoj poziciji premijerligaške tabele.

Semberski premijerligaš je tako potvrdio kandidaturu za ulazak u Ligu za šampiona, ali i drugi uzastopni plasman u Evropu.

Vezista Velibor Đurić ističe da je za njegov tim najbitnije da ostane na pobedničkom koloseku do zimske pauze.

-Protiv Metalegea u prošlom kolu nismo odigrali neku partiju za pamćenje, ali smo osvojili nova tri boda i ostali na drugoj poziciji. Gosti su došli u Bijeljinu sa namerom da se brane, zbog čega je po teškom terenu bilo teško stići do pogotka. Na našu sreću jedan individualni potez Marka Obradovića je bio dovoljan za tri velika boda. Ključ uspeha leži u činjenici da bez obzira što smo drugi na tabeli nemamo nekog velikog pritiska i potpuno rasterećeno ulazimo u sve utakmice. Imamo drugi nabolji napad lige, dok je odbrana u samom vrhu.Ovo nam je bila druga vezana pobeda na domaćem terenu, a nešto lošije igre pred domaćom publikom su bile veliki problem u dosadašnjem delu šampionata. Verujem da do kraja jeseni nećemo doživeti poraz, tako zadržati drugo mesto i u potpunosti ostvariti zacrtane ciljeve – rekao je Đurić.

Do odlaska na pauzu premijerligaš iz Bijeljine će odigrati još mečeve protiv Viteza i Sarajeva.

-Kao i do sada idemo iz meča u meč, pa trenutno razmišljamo samo o Vitezu koji ćemo ugostiti za vikend. Ukoliko sve bude po planu i ostvarimo pobedu u poslednjem jesenjem kolu na gostovanju Sarajevu ćemo u direktnom duelu odlučivati o drugoj poziciji. Prvenstvena pauza za nas dolazi u pravom momentu, jer je ekipa već istrošena i odmor će svima prijati. Imali smo puno problema sa kartonima i povredama, pa u ove dve poslednje utakmice ulazimo sa proređenim igračkim kadrom, međutim to ne znači da nemamo potreban kvalitet da ostanemo u vrhu. Kada se odličnom poslu odrađenom u šampionatu dodaju dobre partije u Kupu RS i BiH onda se može reći da Radnik ima uspešnu jesen. To nas neće zadovoljiti, želja nam je prvenstveno plasman u Ligu za šampiona, a u dva kup takmičenja pokušaćemo da odbranimo pehare osvojene prehodne sezone – zaključio je Đurić.

Slaba poseta

Bez obzira na odlične partije Radnika u jesenjem delu sezone na Gradskom stadionu u Bijeljini je izuzetno slaba poseta.

-Igramo dobro i prava je šteta što na tribinama nema više navijača, jer nije isto igrati pred punim tribinama i pred 300 gledalaca. Nadamo se boljoj poseti protiv Viteza na oproštaju od naših navijača do proleća, jer zaista bi puno značila njihova podrška – zaključio je Đurić.

Napad drugi, odbrana treća

Fudbaleri Radnika dele drugo mesto na listi najuspešnijih napdačkih ekipa, postigli su 24 gola, koliko i Krupa, a bolji je samo Zrinjski (31). Na drugoj strani odbrana tima je na deobi trećeg mesta, sa 14 primljenih pogodaka, koliko puta se tresla mreža sarajevskog Željezničara. Manje puta savladane su samo odbrane Zrinjskog (11) i Sarajeva (13).

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )