FOTO: InfoBijeljina

Na području Odjeljenja Inspektorata RS u Bijeljini, koje inspekcijskim nadzorom obuhvata Bijeljinu, Bratunac, Lopare, Miliće, Osmake, Šekoviće, Srebrenicu, Ugljevik, Vlasenicu i Zvornik, za devet mjeseci ove godine dogodilo se 15 težih povreda na radu.

“Jedna  povreda dogodila se u elektroprivredi, dvije u šumarstvu i drvnoj industriji i 12 u ostalim djelatnostima. U posmatranom periodu na području ove regije nije bilo prijavljenih smrtnih povreda na radu”, rekli su za portal InfoBijeljina iz Inspektorata Republike Srpske.

Kako dodaju, u 2018. godini na području regije koju inspekcijskim nadzorom obuhvata područno odjeljenje Inspektorata Republike Srpske u Bijeljini dogodile su se četiri smrtne povrede na radu, od čega dvije u elektroprivredi i dvije u građevinarstvu. 

“U posmatranom periodu dogodilo se 16 težih povreda na radu, od čega pet u građevinarstvu, dvije u hemijskoj industriji i devet u ostalim djelatnostima”, naveli su iz Inspektorata RS. 

U zavisnosti od vrste počinjenog prekršaja kazne propisane Zakonom o zaštiti na radu kreću se u rasponu od 1.000 KM do 15.000 KM za poslodavca i od 100 KM do 1.500 KM za odgovorno lice u pravnom licu.

Kao najrizičnije djelatnosti izdvajaju se građevinarstvo, elektroprivreda, te šumarstvo i drvna industrija u kojima posmatrano po godinama postoji kontinuitet nastanka povreda na radu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )