FOTO: null

Šest utakmica 12. kola fudbalske BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrano je danas u terminu od 14.30.

U derbiju kola, u kojem su se na stadionu 'Otoka' u Sarajevu sastali Olimpic i Široki Brijeg, nije bilo golova.

Fudbaleri Sarajeva ostvarili su visoku pobjedu od 5:0 protiv Radnika iz Bijeljine. Po dva pogotka za domaći tim postigli su Ševko Okić (14. i 49. minut) i Krste Velkoski (22. i 25.), dok je jedan pogodak postigao Nemanja Bilbija (31.).

Čelik je na 'Bilinom polju' savladao Slaviju s 3:2 pogotkom u posljednjem minutu regularnog dijela susreta.

Strijelci za domaći tim bili su Jovo Kojić (2.), Marin Popović (72.) i Nikola Šimić (90.), a golove za Slaviju postigli su Goran Popović (55.) i Zoran Kokot (81. penal).

Aktuelni prvak BiH Zrinjski u gostima je pobijedio ekipu Travnika s 3:1 i s nova tri boda se približio lideru prvenstva, Širokom Brijegu, na samo bod zaostatka.

Strijelci za Zrinjski bili su Stevo Nikolić (44.), Nebojša Popović (52.) i Danijel Stojanović (62.), a jedini pogodak za domaćina postigao je Smajić u 92. minutu.

Velež je na svom terenu deklasirao ekipu Viteza s 4:0. Tri pogotka postigao je Anel Hebibović (48., 54. i 86.), a jedan Mirza Ćemalović (13.).

Drina i Zvijezda iz Gradačca podijelili su bodove u Zvorniku. Zvijezda je povela u 27. minutu pogotkom Diatte, dok je domaći tim izjednačio golom Memovića u 45. minutu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )