FOTO: null

“Night of champions”, koji se održava u četvrtak, 18. decembra u velikoj Sali novosadskog SPENS-a, još jednom je najavljen u klubu “Dukley” u Beogradu. Susretu sa novinarima prisustvovali su šampioni Nenad Pagonis i Miljan Vidović, koji će se u Novom Sadu

Darko Popivoda je najavljujući meč u SPENS-u istakao:

- Ovo je, verovatno, jedini događaj na kome čak tri meča imaju kvalitet borbe večeri. Miljanov meč za evropsk, Pagonisov meč za svetsku profi titulu, i debitanstka borba Miličića u kik boksu. Interesovanje medija, kako u Srbiji tako i u inostranstvu, je veliko, i ubeđen sam da ćemo svi ispuniti očekivanja.

Kik boks savez Vojvodine je suorganizator meča, a Miodrag Jotić, prvi čovek ovog Saveza, je iskoristio priliku da podseti na uspehe srpskog kik boksa:

- U poslednje dve godine naši sportisti su potvrdili visok kvalitet na međunarodnoj sceni. Na Svetskom seniorskom prvenstvu 2013. osvojeno je 12 odličja, po pet zlatnih i bronzanih i dve srbrne. U ovoj godini juniori su osvojili 15 svetskih medalja, osam zlatnih, tri srebrne i četiri bronzane, baš kao i seniori na Evropskom prvenstvu, jedno zlato, osam srebra i šest bronzi. Momci koji su rivali našim borcima za profi pojaseve dolaze iz zemalja koje se nalaze u samom vrhu svetskog kik boksa i uveren sam da će svi koji dođu u SPENS imati prilike da uživaju i vrhunskim borbama u kojima se takmičari neće štedeti.

Više detalja o samim mečevima izneo je Srđan Bugarčić, naglasivši da se i Vidović i Pagonis nalaze na prvom mestu na Rang listama:

- Miljan Vidović će napadati titulu u K1 stilu do 81,4 kg koja je upražnjena. Rival je mađarski borac Laslo Sabo, 4. na Rang listi. Nenad Pagonis napada titulu u lou kiku do 88,6 kg koja je do skoro bila u vlasništvu Ivana Strugara. Kako je Ivan i zvanično okončao takmičarsku karijeru titula je ostala upražnjena, a Pagonisov protivnik će biti Agron Preteni, 3. na Rang listi. Bolje od ovoga nije moglo, u ringu ćemo videti borce koji se nalaze u top pet sveta. Što se tiče Darka Miličića koji debituje, najteže je bilo pronaći protivnika za njega, nekog početnika koji bi visinom i težinom mogao da mu parira. Posle dugo traženja rival će mu biti Radovan Radojičin, član Budo kluba Senta koji je do sada imao tri amaterska meča. Pored ova tri meča, koja izazivaju najveću pažnju, biće i nekoliko uvodnih borbi.

Nenad Pagonis će osmi put raditi meč za profi titulu. Ističe da nikad nije ovako dobro radio kao za ovaj meč:

- U prethodnih 10 godina sam radio za najjače organizacije, Šou tajm, Glori, radio sam meč u Medison Skver Gardenu, ali ovaj duel je nešto posebno. Radim ga u mom rodnom gradu, pred mojim ljudima. Nikad nisam bio posvećeniji treningu kao sad. Svakodnevno radim sa trenerima Milošem Milutinovim i Markom Tajsom, koji brine o kondiciji. Zaista dajem sve od sebe da se maksimalno pripremim za ono što me očekuje.

Darko Miličić pokušava da težište medijskog interesovanja skine sa sebe, naglašava:

- Centar pažnje ovog meča treba da budu Miljan i Nenad jer se oni bore za titule profesionalnih prvaka. Moja košarkaška karijera u NBA nema veze sa ovim, u ovom sportu sam početnik. Na moj meč treba gledati kao da ga radi neki Petar iz Čuruga, recimo. Što se tiče očekivanja, priželjkujem samo da bude dobar meč. Trenirao sam kao nikad, trudim se da budem u što boljoj kondiciji, ali vodim računa da se ne preforsiram. Bitno mi je samo da odradimo dobar meč, da se kidamo, da ne bude nekog gurkanja, valjanja po podu.

 

Miljan Vidović će u Novom Sadu pokušati da osvoji evropsku profi titulu:

- Do sada sam osvojio po dve svetske i evropske amaterske titule, i ovo je moj debi u borbi za profi pojas. Radim pet rundi po tri minuta protiv borca koji ima kontragard. Pripremam se tri meseca, radim sa trenerom Miodragom Jotićem, sparingujem sa drugarima iz kluba Urošem Bogojevićem i Andijem Đurđevićem i bratom LJubanom Vidovićem. Daću sve od sebe da pojas ostane u Novom Sadu.

Ulaznice za ovaj meč se prodaju po ceni od 500 dinara.

 

Izvorna vijest:

http://www.kick.rs/vesti/541-odbrojavanje-do-noci-sampiona

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )