FOTO: null

Sud BiH danas bi trebalo da odgovori na zahtjev odbrane Slobodana Pavlovića, vlasnika Pavlović banke, da ostane u bolnici.

Kako je objasnio njegov advokat Miodrag Stojanović, odbrana je uputila zahtjev jer je Sud BiH, nakon što je u petak Pavlovića pustio iz pritvora, odredio mu kućni pritvor. On dodaje i da su Pavlovićevi saradnici i radnici banke Ljiljana Garić, Petar Lazić i Blago Blagojević, kojima je isto određen kućni pritvor, od subote ujutro u krugu svojih porodica.

Direktor bijeljinske bolnice "Sveti vračevi" Siniša Maksimović izjavio je da je Pavlović juče ujutro pregledan i da se dobro osjeća, ali će i dalje biti zadržan u bolnici.  Pripadnici SIPA su Pavlovića, Garićevu, Lazića i Bogojevića, prema nalogu Tužilaštva, uhapsili 11. februara. Svi su osumnjičeni za pranje novca, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje službene isprave, a u vezi sa kreditom koji je Pavlović banka odobrila predsjedniku RS Miloradu Dodiku. Iako je prilikom određivanja pritvora utvrđeno da je uništena dokumentacija u vezi sa tim kreditom i da je on fiktivan, Dodik je 16. februara na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjaluci predočio originalan ugovor o kreditu koji je 2007. godine podigao u Pavlović banci.  

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )