FOTO: null

Predsjednik Centra za razvoj međunarodne saradnje Stevica Deđanski izjavio je da je plan za rušenje Republike Srpske "više nego realan" i da odbrana Srpske mora biti crvena linija preko koje ne može da se pređe.

Deđanski je izjavio Srni da Centar već duže vremena u analizama svojih analitičara ukazuje na postojanje takvog plana. 

"To je bilo dosta jasno već i pred prošle izbore s obzirom na kampanju kako se vodila, jer smo imali informaciju da su određeni opozicioni političari išli po savet u strane ambasade. Mi smo govorili da to ne može da izađe na dobro i da je konačni plan ukidanje Republike Srpske", naglasio je Deđanski. 

On je ocijenio da informaciju o postojanju plana za rušenje Republike Srpske treba shvatiti veoma ozbiljno i biti istrajan u tome da se ne dozvoli nikakvo ukidanje Republike Srpske. 

Deđanski ističe da se ne treba dozvoliti urušavanje sistema koji postoji, ali ni "neke stvari koje idu u tom smeru, a koje na nivou Predsedništva /BiH/ ili međunarodne zajednice pokušavaju da se urade da bi se razvlastila Republika Srpska". 

On smatra da se diplomatskom akcijom, pomoću lobista u svijetu, mora raditi na ojačavanju pozicije Republike Srpske u svijetu i jačanju odnosa sa Srbijom. 

"Ne treba se suviše iščuđavati, nego treba nastaviti putem kojim smo išli dosad. Odbrana Republike Srpske mora biti crvena linija preko koje ne može da se pređe", zaključio je Deđanski.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )