FOTO: null

Haos sa konstitutivne sjednice Skupštine opštine Bileća doživio je juče reprizu uoči svečanog zasjedanja kada je fizički napadnut odbornik SNSD-a Radoslav Brčić zbog čega su uhapšeni brat potpredsjednika parlamenta Milan Dunđer i Željko Vujović.

Brčić je rekao da je napadnut sleđa kada je krenuo na sjednicu parlamenta zakazanu na kojoj su povodom predstojeće krsne slave opštine trebalo da odluče kome će od zaslužnih kolektiva i sportista pripasti priznanja.

- Napadnut sam kada sam htio da uđem u automobil. Tada su mi Dunđer i Vujović prišli sleđa i počeli da me udaraju i vuku po asfaltu. Nekako sam se otrgnuo, ustao sa zemlje i onda su počeli da me ganjaju. Slomili su mi sat i dva telefona. To se sve desilo ispred Adiko banke gdje postoje nadzorne kamere i može se vidjeti šta se dogodilo. Da nisam uspio da pobjegnem prema kafiću, prošao bih vjerovatno još gore. Nekoliko puta su htjeli da uđu u lokal u koji sam pobjegao - rekao je Brčić.

Njemu je pomoć ukazana u bilećkom Domu zdravlja poslije čega je napad prijavio policiji i uputio se prema sjedištu opštinske administracije gdje i saopštio šta mu se dogodilo. Izjavio je da ga je čim je ušao u skupštinsku salu počeo vrijeđati i psovati predsjednik Skupštini opštine Dražen Dunđer iz SRS "Dr Vojislav Šešelj" čiji ga je brat napao.

- Suprotstavio sam se u utorak na sjednici Skupštine njegovoj politici, jer smatram da opštinu vode u sunovrat. Bahato se ponaša godinama unazad - rekao je Brčić koji je vijest o napadu saopštio u sali kada su svi odbornici zauzeli svoja mjesta neposredno pred početak svečanog zasjedanja.

Brčić je kazao da su ga na ulici fizički napali Dunđer i Vujović, na šta je Dražen Dunđer burno reagovao izrekavši niz psovki Brčiću i krenuvši u njegovom pravcu u namjeri da se i on obračuna sa njim. Ipak, nije došlo do ozbiljnijeg incidenta, a odbornici SNSD-a i koalicioni partneri demonstrativno su napustili salu.

Dražen Dunđer kaže da Brčić može samo da pretpostavlja ko stoji iza napada.

- On i zaslužuje dobar degenek zbog uvreda koje mi je juče izrekao i posebno zbog toga što je pominjao moju porodicu. Potrudiću se da za to dobije kaznu kakvu zaslužuje - rekao je Dunđer koji je u utorak u skupštinskom rukovodstvu zamijenio Nemanju Papića iz Ekološke partije koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu.

Uz Brčića je stao njegov stranački kolega Predrag Čukvić.

- Osuđujemo ovo što se desilo, nemam riječi - kazao je Čukvić koji je takođe odbornik.

Načelnik Sektora policije Centra javne bezbjednosti Trebinje Siniša Laketa potvrdio je da su Dunđer i Vujović uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti. Prema njegovim riječima, Brčić je Policijskoj stanici Bileća prijavio da su ga fizički napali Dunđer i Vujović i da su ga više puta udarili.

- Policija je izašla na lice mjesta i o slučaju obavijestila Okružno tužilaštvo u Trebinju - istakao je Laketa.

Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nije bilo poznato koje će mjere biti izrečene Dunđeru i Vujoviću.

Odbornici su kasnije nastavili zasjedanje i utvrdili priznanja najboljim sportistima opštine. Svečana sjednica skupštine je protekla bez uvodne besjede načelnika opštine Miljana Aleksića iz SNSD-a, koji je osudio napad i prisustva odbornika iz te stranke njihovih partnera.

Kokarda, Šešelj i Putin

Krajem 2015. Dražen Dunđer došao je na sjednicu Skupštine opštine noseći na glavi četničku kapu sa kokardom. Na desni rever svog odijela zakačio je bedž sa likom ruskog predsjednika Vladimira Putina, a na lijevi bedž sa likom Vojislava Šešelja.

Incidenti

Decembar 2016.

Dražen Dunđer uputio načelniku Miljanu Aleksiću uvredljive riječi kada je stao za govornicu poslije čega je odbornik SNSD-a Predrag Čukvić mikrofonom gađao Dunđera. Nakon toga je krenulo naguravanje odbornika, uvrede i prijetnje, a reagovalo je i objezbjeđenje

Jun 2011.

Na sjednici Skupštine došlo do verbalnog sukoba između Dražena Dunđera i odbornika DNS-a Slavka Dangubića, a reagovala je i policija. Poslije završetka sjednice u automobil u kome se nalazio Dunđer sa suprugom namjerno je svojim vozilom udario Bilećanin Vladimir Šešlija i potom Dunđerov "mercedes" udario i metalnom šipkom. Šešlija je uhapšen.

April 2010.

Nakon svađe i međusobnih prijetnji dvojice bilećkih radikala Branka Aleksića i Dražena Dunđera, došlo je i do pucnjave. Incident se dogodio ispred zgrade opštine u Bileći, kada je Aleksić, nakon prepirke sa Dunđerom, ispalio hitac u zemlju. Povod za pucnjavu bila je svađa zbog navodno prisvojenog stranačkog novca.

Januar 2010.

Odbornik SRS "Dr Vojislav Šešelj" u Skupštini opštine Bileća Predrag Lero prijavio je policiji da ga je pretukla i nanijela mu teške tjelesne povrede grupa predvođena Draženom Dunđerom. On je tvrdio da je napad politički motivisan jer je podržao opozicionog kandidata Dragana Babića. Dunđer je optužio Leru da je primio novac kako bi promijenio stavove.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )