FOTO: null

BIJELJINA - Isplata odborničkih naknada u Bijeljini kasni pet mjeseci, rekao je danas odbornik NDP-a Perica Spasojević.

On je na međustranačkom sastanku u pripremi narednog zasjedanja lokalnog parlamenta rekao da je ovo kašnjenje "ružno i ponižavajuće" i zatražio da se naknade odbornicima isplaćuju redovno, uz plate zaposlenima u gradskoj administraciji. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić odgovorio je da ima kašnjenja u isplatama zbog deficita u budžetu i lošijeg priliva novca, ali je najavio da će do kraja sedmice odbornicima biti isplaćene tri naknade iz prošle godine. 

On je rekao da će nakon toga biti dostignuta i redovnost u isplati naknada za odbornike. 

Predsjednik Skupštine grada Slaviša Marković rekao je na sjednici da u ovom slučaju nema opstrukcija i da više nema prakse iz proteklog perioda se naknade isplaćuju pojedinačno za odborike. 

On kaže da isplata od 400 KM ide istovremeno za svih 28 gradskih odbornika, dok tri člana rukovodstva parlamenta za svoj rad primaju plate i nemaju odborničku naknadu. 

Na zasjedanju Skupštine grada 27. marta naći će se prijedlog odluke o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske, putem pribavljanja pisanih ponuda. 

Ova tačka skinuta je sa prethodne sjednice i nakon dorade ponovo upućena lokalnom parlamentu, kao i konačna odluka o preuzimanju jedine javne apoteke u Bijeljini koju je već preuzeo strateški partner. 

Pred odbornicima će na martovskom zasjedanju biti i informacija o pripremama za proljećnu sjetvu u Semebriji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )