FOTO: null

Odbornici Skupštine grada Bijeljina raspravljaće sutra, pored nekoliko tačaka od vitalnog interesa za život i razvoj grada, i o daljoj sudbini Banje Dvorovi, čiji radnici štrajkuju od septembra, najavljeno je iz Gradske uprave.

Dogovor o tome prije nekoliko dana postigli su gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i predstavnici Štrajkačkog odbora Banje Dvorovi. 

Radnici bi trebalo da predlože vršioca dužnosti direktora Banje, kojeg bi Skupština imenovala, kako bi se nakon toga, zajedno sa drugim ustanovama u okviru njihovih nadležnosti, pokušalo naći rješenje za izbjegavanje stečaja, prijedlog je gradonačelnika Bijeljine sa tog sastanka. 

Račun Banje Dvorovi blokiran je 10. avgusta, a 52 radnika pokušava da štrajkom i protestima ispred Gradske uprave pozovu vlast da se višegodišnji problemi u ovoj ustanovi počnu kvalitetno rješavati. 

Na sjednici Skupštine grada sutra će biti razmatrana i na prijedlog za usvajanje stavljena i odluka o utvrđivanju nacrta urbanističkog plana grada, odluka o utvrđivanju nacrta prostornog plana grada, odluka o usvajanju izmjene regulacionog plana industrijska zona dva, te odluka o usvajanju izmjene regulacionog plana industrijska zona četiri, kao i odluka o načinu i uslovima prodaje u industrijskoj zoni tri. 

Odbornci će sutra na sjednici lokalnog parlamenta ramatrati i izvještaj o dostigutim radovima na izgradnji kanalizacionog sistema u gradu, informaciju o zaštiti socijalno-ugroženog stanovništva, izvještaj o radu Direkcije za ravoj grada kao i njene planove za budući rad. 

Sjednica Skupštine grada Bijeljina počinje u 10.00 časova. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )