FOTO: null

Odbornici SDS-a u Skupštini grada Bijeljina, nakon gubljenja skupštinske većine, neće učestvovati u radu lokalnog parlamenta dok ne bude razriješena njihova primjedba na neregularnost glasanja, najavljeno je na mađustranačkom sastanku.

Pripremnom sastanku uoči današnjeg nastavka zasjedanja Skupštine grada prisustvovali su predstavnici svih stranaka, osim odbornika SDA i NDP-a. 

Predsjednik Skupštine grada Dragan Đurđević rekao je da će podržati svaku ekspertizu i da su od gradonačelnika već zatražili da bude ispitan kvalitet opreme u skupštinskoj sali za koju je utrošeno 700.000 maraka. 

Prema njegovim riječima, svaki od uređaja za elektronsko glasanje odbornika koštao je oko 1.000 evra, a mikrofoni su trajali manje od 10 sati. 

Đurđević je podsjetio da su na zasjedanju 11. maja uređaji u skupštinskoj sali u Centru za kulturu oštećeni i da kartice odbornika za glasanje do danas nisu vraćene. 

Naredna sjednica Skupštine grada Bijeljina najavljena je za 23. maj i na njoj će biti raspravljano o novim imenovanjima. 

U današnjem nastavku sjednice koja je prekinuta 11. maja učestvuje 16 odbornika nove skupštinske većine koju čine SNSD, SP, DNS, SRS i Pokret "Uspješna Srpska". 

Sjednica se održava u staroj skupštinskoj sali u zgradi Gradske uprave. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )