FOTO: null

Odbornicima opozicije iz SNSD-a u Bijeljini od početka godine do danas nije isplaćena nijedna odbornička naknada, rekao je Srni šef Kluba odbornika SNSD-a Nedeljko Ćorić.

On kaže da je opozicija ogorčena ovakvim odnosom Gradske uprave prema odbornicima i izražava sumnju u nastavak političke diskriminacije i prakse u Bijeljini da se odborničke naknade isplaćuju selektivno, opoziciji nikako, vladajućima i unaprijed. 

Odbornička naknada u Bijeljini je 440 KM mjesečno, a šest odbornika SNSD-a odreklo se plata u Skupštini grada i ovaj novac raspoređuju za humanitarne akcije i pomoć socijalno ugroženima, kao i za podršku gradskim udruženjima građana. 

Ćorić ističe da je SNSD postavio odborničko pitanje Gradskoj upravi da li su svi odbornici u Bijeljini isto tretirani i zašto ih ne tretiraju kao i rukovodstvo Skupštine grada, kojima se plate redovno isplaćuju. 

Predsjednik Skupštine grada Slaviša Marković rekao je Srni da oni blagovremeno obrađuju naloge za plaćanje i prosljeđuju ih nadležnom Odjeljenju za finansije, a detalje o isplatama očekuje u odgovoru na odborničko pitanje u narednih 10 dana. 

Marković je najavio da će u narednom periodu odborničke naknade u Bijeljini biti blagovremeno plaćane, kao što se isplaćuju i plate radnicima u gradskoj administraciji. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )