FOTO: null

Novoformirani Odbojkaški klub Libero iz Bijeljini obezbijedio je učešće na finalnom turniru Odbojkaške lige Republike Srpske, koji će biti održan u maju, rekao je juče Srni predsjednik kluba Jovan Kvrgić.

On je naveo da je riječ o kadetskoj ekipi, do 18 godina, koji su ostvarili svih šest pobjeda u prvih šest kola ovog takmičenja.

Kvrgić je rekao da je klub sa radom počeo polovinom prošle godine i da im je prioritet rad sa mlađim uzrasnim kategorijama.

"Trenutno u našem klubu školu odbojke pohađa oko 150 djevojčica i dječaka", rekao je Kvrgić i podsjetio da su odmah nakon formiranja stigli i prvi uspjesi.

U okviru Sportskih igara mladih, pionirska selekcija osvojila je srebrnu medalju na nivou BiH.

Ista selekcija je na tradicionalnom međunarodnom novogodišnjem festivalu odbojke u Novom Sadu stigla do polufinalne grupe.

Prema njegovim riječima, pioniri, do 16 godina su do sada deklasirali sve protivnike, i po svemu dosad viđenom ova generacija je najveći favorit za šampionsku titulu Republike Srpske.

Osnivač kluba i prvi trener Bojan Kvrgić rekao je da su ovog vikenda odbojkaši kluba Libero starosti od 15 do 18 godina odigrali i prvu seniorsku utakmicu u okviru Kupa Republike Srpske, savladavši ekipu iz Prve lige Republike Srpske.

"Do kraja ove godine siguran sam da ćemo u barem dvije uzrasne kategorije uzeti medalje na nivou BiH. To je naš jedini način borbe. Naše je da radimo, a valjda će jednom neko od nadležnih uočiti kvalitet", rekao je Kvrgić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )