FOTO: null

Odbojkašice Srbije plasirale su se u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru!

Srpskinje su zablistale protiv aktuelnog šampiona Evrope Rusije i sa maksimalnih 3-0 (25:9, 25:22, 25:21) stigle na korak od medalje.

Srbija će u polufinalu igrati protiv selekcije SAD (petak, 3:15h), dok će se u drugom sastati Holandija i bolji iz duela između Brazila i Kine (četvrtak 18h).

Servis, blok, organizacija, smeč, sve je funkcionisalo savršeno od prvog poena, a sa 8:1 naše odbojkašice su najavile impresivno veče. Nakon prvog tajm-auta Rusije su pokazale da blistav start meča nije bio trenutak slabosti rivala, nastavile su da melju protivnice i dotukle ih sa 25:9. 

Nisu se opustile zbog sjajne igre, nastavile su u istim ritmu, Bošković, Mihajlović, Ognjenović, Rašić, briljirale su redom sve i stigle do 19:13 u drugom setu, Ruskinje su pokušale da se vrate u egal, ali nije bilo rešenja za Srpkinje, koje sa 25:22 stižu do 2-0. 

Treći set, ista meta isto odstojanje, sve je funkcionisalo besprekorno, pa posle izjednačenog starta Srbija stiže do 11:6. Tek tada je uspedio prvi pad u igri našeg tima, serija grešaka vraća Ruskinje u život koje nizom od sedam poena prvi put stižu do prednosti. 

Međutim, Terzić uspeva da probudi svoje devojke, odgovornost je preuzela Rašićeva koja pokreće seriju 4:0 za preokret na 18:16, rivalke uspevaju da izjednače, ali nisu imale snage za novi preokret, Rašićeva donosi 22:20, a tačku na meč stavljaju Ruskinje i sa tri greške potvrđuju plasman Srbije u polufinale. 

Sledeći rival je SAD, Amerikanke su u četvrtfinalu savladale Japan 3-0, a biće blagi favorit i protiv naših devojaka jer su ih već dobile u Riju sa 3-1 u grupnoj fazi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )