FOTO: null

Treće kolo Plej auta Premijer lige BiH odigrano je proteklog vikenda a odbojkašice bijeljinskog Radnika su na domaćem parketu došle do lagane pobjede protiv Drine HE iz Višegrada.

Odbojkašice Radnika sve su bliže obezbjeđivanju opstanka u Premijer ligi BiH, a na tom putu, u trećem kolu Plej auta savladale su slabašnu ekipu Drine HE iz Višegrada, rezultatom 3 – 0, po setovima 25-19, 25-17 i 25-20. Mlada gostujuća ekipa bolje je otvorila meč i i na prvi tehnički tajmaut otišla sa vođstvom od 2 poena. Gošće su blagu prednost održavale do rezultata 13-11, kada domaće kao da dodaju gas i prave seriju od 5 poena, prelaze u vođstvo, prvo od tri poena na drugom tejničkom tajmautu, a kasnije povećavaju prednost za konačnih šest poena razlike u prvom setu.

Sličan razvoj situacije viđen je i u drugom periodu igre, kada se ekipe smjenjuju u vođstvu sve do druge polovine seta i nove serije Radnika kojom su domaće igračice napravile nedostižnu razliku. U trećem setu viđen je blagi pad u igri domaćih što su igračice Drine iskoristile i njegovim cijelim tokom imale vođstvo, koje je u jednom trenutku iznosilo pet poena. Ipak, u samoj završnici nova simultanka bijeljinskih igračica, serija od sedam poena, za konačan rezultat 25-20 i 3-0 u setovima.

Odbojkašice Radnika napravile su još jedan korak ka opstanku ovim trijumfom a za njegovo matematičko obezbjeđivanje potrebna im je još jedna pobjeda. Priliku za to imaće u sljedećem kolu u Vogošći, a igračice Drine HE se već polako pripremaju za nastupe u Prvoj ligi Republike Srpske, što je, imajući u vidu uslove i kapacitete u kojima Višegrađanke rade, u ovom trenutku, možda i realnost.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )