FOTO: novosti.rs

Muška i ženska reprezentacija Srbije saznale su protivnike u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2024. godine u Parizu.

Obojkaši Srbije igraće u B grupi kvalifikacija za OI 2024. godine sa Japanom, SAD, Slovenijom, Turskom, Tunisom, Egiptom i Finskom, od 30. septembra do 8. oktobra u Japanu, odlučeno je danas žrebom u sjedištu FIVB u Lozani.
 
U A grupi igraće Brazil, Italija, Iran, Kuba, Ukrajina, Nemačka, Češka i Katar, dok če se u C grupi naći Kina, Poljska, Argentina, Holandija, Kanada, Meskiko, Belgija i Bugarska.
 
Po novom sistemu kvalifikacija, 24 najbolje reprezentacije sa rang liste FIVB podeljene su u 3 grupe sa po 8 selekcija, a plasman na OI izboriće po 2 najbolje reprezentacije iz svake grupe, odnosno ukupno 6 reprezentacija.
 
U kvalifikacijama će se igrati po jednokružnom bod sistemu – svako sa svakim, 7 kola, i po 2 selekcije će izboriti plasman na Oilimpijske igre.
 
Odbojkašice Srbije igraće u A grupi kvalifikacija za OI 2024. godine sa Kinom, Dominikanskom Republikom, Holandijom, Kanadom, Češkom, Meksikom i Ukrajinom, od 16. do 24. septembra u Kini, odlučeno je žrijebom.
 
U B grupi igraće Japan, Brazil, Turska, Belgija, Bugarska, Portoriko, Argentin i Peru, dok će u C grupi igrati Poljska, Italija, SAD, Nemačka, Tajland, Kolumbija, Koreja i Slovenija.
 
Kvalifikacioni turniri u ženskoj konkurenciji će se odigrati od 16. do 24. septembra 2023. godine.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )