FOTO: null

Nekoliko desetina djevojčica i dječaka iz više banjalučkih klubova i okoline sa velikim oduševljenjem dočekale su juče zlatne srpske odbojkašice Tijanu Bošković i Brankicu Mihajlović u najvećem gradu Srpske.

Koliko je oduševljenje djece bilo govori i podatak da su se njih dvije jedva probile do ulaza u Palatu predsjednika gdje im je prvi čovjek Republike Srpske Milorad Dodik priredio prijem. Njih dvije bile su dio reprezentacije Srbije koja je stigla do zlatne medalje na prvenstvu Evrope u Bakuu, a Dodik je pokazao da se takav trud uvijek isplati pa ih je novčano nagradio. Njih dvije dobile su po 20.000 maraka na poklon dok će biti pokrenuta procedura u Narodnoj skupštini RS da sportistima koji pod zastavom Srbije stignu do najvećih priznanja bude dodijeljena nacionalna penzija.

- Veliko je zadovoljstvo što sam domaćin našim zlatnim odbojkašicama te ujedno hvala i trećoj igračici iz Republike Srpske Jeleni Blagojević koja zbog privatnih obaveza nije mogla da stigne. Za Republike Srpsku i njen narod posebna je čast što u reprezentaciji Srbije igraju veliki igrači iz Srpske. Ovo je drugi put da su one naši gosti, a želja nam je da i narednih godina slavimo uspjehe koje one ostvaruju. U čast osvajanja prvog mjesta njima ću da dodijelim po 20.000 maraka kao i prigodan poklon koji ide uz ovakvu priliku. Pokrenućemo inicijativu da sportistima koji osvoje najviša odličja u dresu reprezentacije Srbije ili individualno u ime Srbije dodijelimo pravo na nacionalne sportske penzije. One su glavni "krivci" za tako nešto - rekao je Dodik.

Naglasio je da napor koji su one uložile dao rezultat.

- Ponosan sam što u reprezentaciji Srbije u različitim sportovima nastupaju mnogi predstavnici Republike Srpske što govori koliki potencijal ima Srpska. Ovo što su one uradile je kompleksno i nije pobjeda u samo jednom danu već pobjeda koja trasira put mnogim budućim sportistima - izjavio je Dodik.

Brankica Mihajlović iz Brčkog zahvalila je predsjedniku na prijemu i nagradi, a na EP je izabrana u idealnu postavu.

- Priznajem da finansijska naknada mnogo znači, ali to nije jedini razlog našeg bavljenja sportom. Jako lijepo se osjećamo ovdje i pokušavaćemo da probudimo svijest mladih za sportom da u budućnosti mnogo njih krene našim stopama - rekla je Mihajlovićeva.

Bilećanka Tijana Bošković proglašena je za najbolju igračicu EP.

- Drugu godinu zaredom smo u Banjaluci i na neki način ovo je postala tradicija pa se nadam da će tako ostati i narednih godina. Hvala Republici Srpskoj na velikoj podršci jer znamo koliko prate naše igre - kazala je Boškovićeva.

Prijemu su prisustvovali i predsjednici odbojkaških saveza Srbije i Republike Srpske, Zoran Gajić i Milutin Popović. Gajić je naglasio da pažnja predsjednika RS kao i cijelog naroda iz RS mnogo znači svima nama dok je Popović kazao da su igračice svoje rekle na terenu, a predsjednik RS prijemom koji je organizovao za njih.

Podrška Borcu

Dodik se istom prilikom dotakao košarkaških i fudbalskih tema.

- Dorel Rajt je najveće pojačanje u istoriji Igokee dok primjećujem i dobro kretanje FK Borac kome želim da pomognem. Želim da iduće godine, kada slavi jubilej, Borac bude najjači klub u BiH - rekao je Dodik.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )