FOTO: null

Odbojkaši Radnika stigli su do treće vezene pobjede, sedme nakon devet odigranih utakmica Premijer lige BiH. U Bijeljini je poražen tim Gacka rezultatom 3:0, po setovima 25:19, 25: 21 i 25 : 22.

U Semberiju su Hercegovci došli bez tri igrača iz prve postave, ali su uprkos tome pružili izuzetno kvalitetnu partiju namučivši domaćina da dođe do nova tri boda. Bio je to okršaj ekipa koje se nalaze na trećoj, odnosno četvrtoj poziciji na tebeli.

Gacko je odlično otvorilo prvi set. Kvalitetnim servisom, Rančević je od starta poremetio prijem igrača domaće ekipe, koji se nisu najbolje snašli na početku meča. Tek pri rezultatu 8:0 za Gacko, domaćini osvajaju prvi poen. Izgleda da im je bilo potrebno da osvoje jedan poen kako bi krenuli da igraju. Domaćin dolazi do svoje igre, i dobrim blokom i servisom stiže do izjednačenja 15:15, a onda i do vođstva od 3 poena razlike koju do kraja seta uvećava za konačnih 25:19.

U drugom setu slična situacija kao u prvom, ali sada Radniku nije bilo potrebno 8 poena da zaigra kako zna. Osim početne prednosti Gačana, domaći odbojkaši od polovine seta prave razliku od 3-4 poena koja je, ispostavilo se bila nedostižna. Osvajaju i drugi period meča u svoju korist rezultatom 25:21.

Treći set je bio možda i najneizvjesniji, ali samo zahvaljujići igračima Radnika koji su igrali sa puno oscilacija, što ih krasi od početka ove sezone. Poveo je domaćin na startu trećeg seta, i držao prednost do desetog poena, kada nekoliko kontra napada ne realizuju i Gacko na tehnički tajm aut odlazi sa minimalnom prednošću 12:11. Nakon tehničkog tajm auta odbojkaši Radnika prelaze u vođstvo, i umjesto da set mirno privedu kraju, ponovo dozvoljavaju gostima da se približe, i da u završnicu uđu sa samo poenom razlike. Ipak, prepuštanje jednog seta gostima iz Hercegovine nisu dozvolili, i sa 25:22 rješavaju ovaj set i utakmicu maksimalnim rezultatom 3:0. Radnik je nakon pobjede ostao na trećoj poziciji na tebeli sa 18 osvojenih bodova, dok je Gacko bez obzira na poraz i dalje na četvrtom mjestu sa 14 bodova.

Bolji od ostalih u ekipi Gacka bio je najbolji igrač ove ekipe u posljednje dvije sezone – Milan Boršner, dok su se kod domaćina istakli mladi Dejan Jocić i Brane Stanišić, te kapiten Milićević. U narednom kolu odbojkaši Radnika dočekuju ekipu Domaljevca, koju su u prvom meču sezone savladali sa 3:2.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )