FOTO: null

Druga utakmica četvrtine finala plej ofa Premijer lige BiH za odbojkaše između Radnika i Gacka biće odigrana u petak 25.03. sa početkom u 19:00 časova. Utakmica će imati humanitarni karakter - prikupljanje pomoći za transport i liječenje Miloša Božovića.

Pred sada dvadesetogodišnjim Milošem bila je svijetla fudbalska karijera sve dok prije dvije godine nije na prvenstvenoj fudbalskoj utakmici omladinske Premijer lige BiH između FK Slavija i FK Zvijezda zadobio udarac u glavu. Povrede su bile toliko teške da je odmah prebačen u bolnicu "Kasindo", a nakon toga u Klinički centar "Koševo", gdje je sve urađeno da se spasi mladi život. Uz sve napore doktora i višemjesečno liječenje, te veliki broj operativnih zahvata još je u komi.

Nada za pokušaj buđenja ovog mladog čovjeka postoji, a ona je prebacivanje u prestižnu svjetsku kliniku "Schmieder" u gradu Alensbahu pored Štutgarta. 

Troškovi liječenja za tri mjeseca iznose 131.040 evra, plus troškovi transporta medicinskim helikopterom, kompanije "Deutsche-Privatjet" iz Vupertala, u iznosu od 17.400 evra.

Akciju prikupljanja pomoći za liječenje Miloša Božovića pokrenuo je Crveni krst opštine Istočna Ilidža pod nazivom "Svaki poziv znači nadu više za izlječenje". 

Pozivom na humanitarni broj 1432 darujete marku za liječenje mladog Miloša, koji je već neko vrijeme u komi. Akcija Svaki poziv znači nadu više za izlječenje počela je 1. marta i trajaće do 31. marta. U istoj namjeri otvoren je i žiro-račun kod NLB Razvojne banke pod brojem 562-01281157692-32 Sarajevo, gdje svi koji žele pomoći Milošu, mogu izvršiti uplate. 

Do sada su se u akciju uključili mnogobrojni klubovi, sportisti i sportski radnici, a sve sa ciljem da se skupi oko 150 hiljada evra za tromjesečno liječenje.

I odbojkaški klub Radnik pridružio se akciji prikupljanja pomoći Milošu Božoviću! Pozivamo sve sportiste i sportske radnike Bijeljine, ali i sportske prijatelje iz drugih gradova, da pokažemo da zajedno možemo mnogo, što u ovom slučaju znači obezbjeđivanje novca za liječenje našeg kolege Miloša Božovića! 

Odbojkaški klub Radnik iz Bijeljine poziva svoje navijače, da na drugu utakmicu četvrtine finala plej ofa Premijer lige BiH za odbojkaše dodju u što većem broju i pokažu humanost na dijelu. Naime, na ulazu u sportsku dvoranu u Račanskoj ulici, biće postavljene kutije u koje će svako moći da ubaci dobrovoljni prilog za pomoć golmanu Slavije iz Istočnog Sarajeva. Ulaz na sve naše utakmice već godinama je besplatan. 

MILOŠU JE POTREBNA VAŠA POMOĆ

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )