FOTO: null

Odbojkaši Radnik savladali su u Bijeljini Bosnu iz Kalesije rezultatom 3:1. Bila je ovo veoma bitna utakmica u sedamnaestom kolu prvenstva BiH, s obzirom da se bijeljinci bore za plasman među 6 najboljih ekipa, gdje im je prema mišljenju mnogih odbojkaški

Gradska dvorana "Gimnazije" u Bijeljini, gledalaca – 50. 

Prvi sudija: Srđan Baralić iz Pala, drugi sudija: Milan Nikolić iz Brčkog, delegat-kontrolor: Zoran Gavrić iz Modriče. 

Radnik: Kvrgić, Jokanović, Vidić, Balaban, Radić, Vujović, Ćulibrk, Stanišić, Jocić, Vasić, Milićević, trener Manojlović. 

Bosna: Bešlić, Idrizović, Husejnović, Alić, Požegić, Burek, Zulić, Mešanović, Imamović, trener Malović.

S obzirom da su igrali protiv posljednjeplasirane ekipe koja je do sada slavila u samo jednom meču, igrači radnika ušli su previše opušteno u meč. Nonšalantnost u redovima bijeljinaca, Bosna je iskoristila na najbolji način. Od početka do kraja prvog seta vodili su i može se reći, napravili iznenađenje osvajanjem prvog seta rezultatom 25:17. Drugi set Radnik je odigrao onako kako se i očekuje od finaliste Kupa RS i BiH, te ovu dionicu osvaja rezultatom 25:14. U trećem setu sigurno vođstvo radnika od početka do drugog tehničkog tajm auta, kada iznenada staju i dozvoljavaju da nakon 16:11 gosti povedu 18:16. Neshvatljiv pad u igri domaćih doveo je Bosnu na korak do osvajanja drugog seta u meču. Međutim, tu drama dostiže vrhunac. Nakon 21:24 za Bosnu, Radnik osvaja četiri vezana poena, do prve set lopte, onda i do druge pri rezultatu 26:25, kada zbog žestokog protesta igrač Bosne Idrizović, dobija prvo crveni karton, onda i crveni i žuti odvojeno, čime je treći set okončan pobjedom radnika rezultatom 27:25. Četvrti set bio je rutina za radnik koji ovu dionicu i meč u svoju korist rješavaju rezultatom 25:13. Treba napomenuti da crveni karton u odbojci znači samo gubitak poena, ne i isključenje igrača, dok crveni i žuti karton pokazani odvojeno u jednoj i  drugoj ruci, kao što je bio slučaj u ovom meču, znači isključenje do kraja meča. U slučaju da sudija pokaže žuti i crveni karton zajedno u jednoj ruci, onda to znači da je igrač isključen samo za taj set u kojem je igrač dobio kartone. 

Treba istaći i da je prvi sudija na ovom meču, Srđan Baralić iz Pala, diskutabilnim i krajnje čudnim odlukama doprinio da igrači često prigovaraju, a time i unio nervozu u redove jedne i druge ekipe. Nakon ove pobjede Radnik je ponovo na šestoj poziciji koja vodi u plej of, i u posljednjem kolu gostuju drugoplasiranom Gacku, gdje im je za siguran plasman i ostanak na toj poziciji potrebna bilo kakva pobjeda. 


Rezultati i tabela nakon XVII kola: 

OK "Kakanj78" - MOK “Jedinstvo” Brčko 3:0 

OK “Mladost” Brčko - OK "Modriča-optima" 3:0 

OK "Borac" Banja Luka - HOK “Domaljevac” 3:0 

OK “Ilijaš” - OK "Gacko" 0:3 


1. Mladost 47  2. Gacko 38  3. Kakanj 32, 4. Borac 30, 5. Jedinstvo 26, 6. Radnik 24, 7. Ilijaš 24, 8. Domaljevac 21, 9. Modriča 9, 10. Bosna 4 boda. 



Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )