FOTO: null

Odbojkaši Radnika uveliko se pripremaju za izazove koji ih očekuju u nastupajućoj sezoni. Pripreme se kao i prethodnih godina obavljaju kombinovano na gradskom stadionu i u dvorani.

Ove sezone vodiće borbu na tri fronta, Premijer ligi BiH, Kupu RS i BiH, ali i Balkanskom kupu klubova, u kojem učestvuju već treću godinu za redom. Pripreme za novu sezonu uveliko traju, a ciljevi se nisu promijenili u odnosu na prethodnu sezonu.

“Biće veoma teško ponoviti uspjeh iz prethodne sezone u kojoj nam je malo nedostajalo da osvojimo titulu prvaka BiH. U finalu smo izgubili od Mladosti iz Brčkog, ekipe koja je i ove sezone glavni favorit za osvajanje svih trofeja. Smatram da bi uspjeh našeg kluba bio ako bi uspjeli da ponovimo rezultat iz prethodne sezone, što se prvenstva tiče, a da u Kupu ostvarimo plasman u finale takmičenja Republike Srpske i finalni turnir BiH. Neće biti nimalo lako, ali uz kvalitetan rad svih u klubu, sve je moguće” – kaže trener Darko Manojlović za portal InfoBijeljina. 

Manojlović ističe da ih očekuje izuzetno naporan septembar. Prvo takmičenje koje semberskog premijerligaša očekuje je Balkanski kup klubova, koji se ove godine održava u Turskoj. Domaćin je ekipa Burse, sa kojom se Radnik sastaje u polufinalu. U drugom polufinalu igraće Jedinstvo iz Stare Pazove protiv ČSM Bukurešta. 

“Mi na put krećemo 14. septembra, i svjesni smo da nismo favoriti. Sve ekipe su organizaciono i po kvalitetu nešto kvalitetnije od nas. Mi ćemo dati sve od sebe u okršajima protiv ekipa koje u svojim redovima imaju izuzetne pojedince, a raspolažu sa znatno većim budžetima od našeg. Nakon povratka očekuje nas izuzetno jak turnir u Kragujevcu, gdje će pored naše ekipe i domaćina Radničkog učestvovati reprezentacija Kuvajta i jedna ekipa iz Slovenije. Već 26.09. igramo ¼ finala Kupa RS protiv Modriče, a samo dan kasnije ugostićemo Radnički iz Kragujevca. Zgusnut raspored je pred nama, ali smatramo da su nam jake utakmice potrebne kako bi što spremniji dočekali novu sezonu”, zaključio je na kraju Manojlović.

Radnik u novu sezonu ulazi u malo izmijenjenom sastavu, s obzirom da je Brane Stanišić otišao u Francusku, gdje će igrati za tamošnjeg prvoligaša Lion. Od novih lica, u klub je iz LJubinja stigao juniorski reprezentativac Rastko Lečić, dok nekoliko omladinaca radi uporedo sa prvom ekipom. Pored ispunjavanja zacrtanih ciljeva, jedan od osnovnih zadataka u narednoj sezoni je promocija jednog ili dvojice mladih igrača odbojkaša Radnika. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )