FOTO: InfoBijeljina

Trener odbojkaša Radnika Vladimir Milićević ne dozvoljava bilo kakvo opuštanje pred drugi meč finalne serije prvenstva BiH.

Bijeljinski tim je u prvom duelu savladao Napredak 3:2 na gostovanju i sad ima meč loptu da odbrani titulu šampiona.
 
Radnik je ove sezone već ostvario sjajne rezultate u svim takmičenjima. Osvojili su kupove Republike Srpske i BiH, zatim izborili finale prvenstva BiH i sad su napravili brejk u prvoj utakmici protiv veoma kvalitetne ekipe iz Odžaka.
 
- Pred nama je meč kojim možemo da krunišemo sezonu. Ono što sam rekao igračima nakon duela i sad ponavljam, ništa još nije gotovo i nismo još ništa napravili u finalnoj seriji.
 
Ostvarena je bitna pobjeda na gostovanju, ali Napredak je tokom sezone i te kako pokazao da može biti opasan. Moramo da budemo maksimalno ozbiljni i oprezni jer je to ekipa koja je u prvenstvu doživjela samo dva poraza i to oba po 2:3. Zbog toga nema opuštanja, biće pritisak na nas da slavimo, ali treba s tim da se nosimo i da svoj kvalitetan rad krunišemo pobjedom - rekao je Milićević.
 
Radnik je osvojio titulu šampiona u BiH prošle sezone nakon čega je igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a zatim i nastavio takmičenje u CEV kupu. 
 
Trener Milićević ističe da je to dosta pomoglo ekipi da stekne iskustvo koje im i te kako puno znače sada u borbi za trofeje, jer su dosta naučili iz tih mečeva uprkos porazima. Upravo protiv jačih ekipa se vidi na čemu bi tim trebalo da radi.
 
- Zaista je puno teže da se odbrani titulu. Posebno jer ove sezone pored nas imaju tri veoma kvalitetne ekipe koje su željele da se bore za titulu. Napredak, Domanjevac i Kakanj su se značajno pojačali pred start šampionata, ali je tu i naša uprava na vrijeme napravila tim. Pokazali su se momci kao prava pojačanja, ali je naravno trebalo vremena da se novi tim uigra. Ekipa je tokom takmičenja u Evropi odigrala nekoliko mečeva sa veoma kvalitetnim protivnicima u kojima smo mogli da naučimo i kroz naše greške. Te utakmice su nam puno značile i naučile nas kako da igramo u kvalitetnijem ritmu. Stvari su sad legle na pravo mjesto i to je najbitnije - dodao je trener bijeljinskog tima. Druga utakmica finalne serije igra se u 19 časova.
 
Poziv publici
U Radniku takođe očekuju veliku podršku publike i da navijači dođu i pomognu ekipi u borbi za šampionsku titulu.
 
- Atmosfera u Odžaku je bila zaista sjajna. Prezadovoljni smo prijemom i sportskim navijanjem i nastojaćemo da im se revanširamo. Imaju sjajnu podršku čitave sezone i punu dvoranu i to je zaista lijepo. Nadamo se da ćemo i mi imati podršku naših navijača da će doći u dvoranu i da nam budu velika pomoć u ovim duelima - poručio je Milićević.
 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Odbojkaški klub Radnik (@odbojkaski_klub_radnik)

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )