FOTO: null

U izuzetno dramatičnoj i ne toliko kvalitetnoj utakmici, odbojkaši Radnika uspjeli su nakon preokreta da savladaju ekipu Jedinstva iz Brčkog rezultatom 3:2. Ovo je bila treća utakmica u prvenstvu BiH koju Radnik igra u 5 setova, i iz sve tri izlazio je ka

OK “Radnik” Bijeljina - MOK “Jedinstvo” Brčko 3:2 (21:25,25:22,18:25,28:26,15:11)

Nakon odigranog finala KUP-a RS u kojem su sa 3:2 izgubili od Mladosti, odbojkaši Radnika u okviru sedmog kola Premijer lige BiH dočekali su Jedinstvo iz Brčkog. Oslabljeni neigranjem standardnog tehničara Bojana Kvrgića, od početka meča primjetna je bila nesigurnost u igri domaćina, dok je mladi tim Jedinstva igrao rasterećno. Rezultat takvog odnosa prema igri, ali i neshvatljive greške koje su u prelomnim trenucima meča pravili odbojkaši Radnika rezultiralo je vođstvom brčaka od 1:0 u setovima.

U drugom setu ista slika na parketu dvorane Gimnazije, sve do kraja ove dionice kada uz nekoliko dobrih poteza igrači Radnika prave preokret i osvajaju set sa 25:21. Kada su svi u dvorani mislili da su došli do svoje igre, i nakon što su na prvom tehničkom tajm autu vodili sa 8:6 igra Radnika se raspada, i Jedinstvo osvaja treći set ubjedljivo 25:18. U četvrtom setu igralo se poen za poen. Prvi do set, ujedno i meč lopte stižu brčaci pri rezultatu 24:22. Iako je u tom trenutku tako izgledalo, domaćin se nije predavao i uspio je sa dva vezana poena da dođe prvo do izjednačenja, onda i da povede i osvoji četvrti set sa 28:26.

Nakon ovakvog povratka u igru u petom setu su domaći odbojkaši zaigrali daleko bolje, dok su na drugoj strani brčaci mislima još bili u prethodnom setu. Radnik je osvojio peti set sa 15:11 i tako zabilježio petu pobjedu u ovom prvenstvu. Sa osvojenih 12 bodova nalazi se na četvrtom mjestu tabele Premijer lige BiH za muškarce. 

U ovom susretu igru Radnika nosili su najiskusniji Tomić i Milićević, dok je u ključnim momentima Radić osvojio veoma bitne poene za Radnik. Na drugoj strani kapiten Teodorović, Janjić i Ristić pokazali su da se na Jedinstvo, uprkos tome što ove sezone igraju u podmlađenom sastavu, mora ozbiljno računati. 

 

Dvorana Gimnazije “Filip Višnjić” u Bijeljini. Gledalaca: 100

Jedinstvo: Ristić, Gajić, Tatarević, Jocić, Stančić, Teodorović-kapiten, Janković, Trakić, Janjić, Lukić-libero. 

Radnik: Tomić, Balaban, Lazukić, Vidić, Stanišić, Jocić, Milićević-kapiten, Radić, Damjanović, Ćulibrk, Jokanović-libero. 

 

Prvi sudija: Nermin Muzur iz Hrasnice, drugi sudija: Dijana Vidović iz Modriče, delegat-kontrolor: Marko Toholj iz Ljubinja. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )