FOTO: null

Nakon nešto više od mjesec dana, nastavljeno je takmičenje u odbojkaškoj Premijer ligi BiH. Odbojkaši Radnika dočekali su ekipu sarajevske Bosne, i ispratili je maksimalnom pobjedom 3-0, dok su bijeljinske odbojkašice istim rezultatom poražene na gostovan

I pored velikih poteškoća koje su imali u pripremi ove utakmice, ali i cijelog drugog dijela prvenstva, odbojkaši Radnika uspješno su krenuli u ostvarenje zacrtanog cilja, plasmana među četiri najbolje ekipe u BiH i nastupa u plej ofu. Usud koji je pratio bijeljinske odbojkaše, rad u hladnim dvoranama, nastavio se i tokom vikenda i prvog kola proletnog dijela sezone. 

Zbog problema sa grijanjem, bijeljinska Gradska dvorana bila je hladna na subotnjem minusu, što je svakako dosta otežalo uslove za igru obje ekipe, a čak i dovelo u pitanje odigravanje samog meča. Ali, kako su sportisti na našim prostorima naviknuti i na dobro, a malo više na loše, akteri su se složili da ne vrijedi odgađati meč, i uz nešto duže zagrijavanje nego inače izašli na teren. Publika, “srećom” malobrojna, u punoj zimskoj opremi podržala je domaće odbojkaše.

Gosti, koji su u ovom trenutku među posljednjim ekipama na tabeli, nisu došli u kompletnom sastavu u Bijeljinu, pa iako nedovoljno utrenirana, ekipa Radnika je bez većih problema ostvarila maksimalnu pobjedu, 3-0. Rezultati po setovima bili 25-18, 25-18 i 25-19.

Osmom pobjedom u prvenstvu, bijeljinski odbojkaši su se učvrstili na trećoj poziciji na tabeli, sada imaju tri pobjede više od četvrtoplasirane ekipe Gacka, a četiri više od Domaljevca, ekipa koje će biti glavni konkurenti Radniku u borbi za plej of. 

Plasman u završnicu prvenstva bio bi najveći uspjeh Radnika u istoriji, trenutni bodovni kapital jeste veliki, ali isti se vrlo lako može istopiti, ukoliko se gorući problemi bijeljinskog kluba ne riješe u kratkom roku.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )