FOTO: null

Utakmicama dvanaestog kola nastavljeno je odbojkaško prvenstvo BiH. Desili su se neki neočekivani rezultati, među iznenađenjima je i poraz Radnika u Bijeljini od Ilijaša rezultatom 3:2.

Pauza u prvenstvu nije ostavila traga na igračima Radnika, koji su sigurnom i rutinskom igrom uz veliku borbenost slavili u prvom i drugom setu sa 25:21 i 25:22.

Treći set donosi veliki pad u igri Bijeljinaca što gosti znalački koriste  za vođstvo od 9:2. Međutim domaći se nisu predavali pa u finišu seta dolaze do izjednačenja. Međutim u prelomnim trenucima nekoliko katastrofalnih grešaka igrača Radnika uzrokovalo je da  Ilijaša ovaj period igre riješe u svoju korist sa 25:23.

U četvrtom setu Radnik drži sve konce igre u svojim rukama ali samo  do drugog tehničkog tajm auta, nakon čega dolazi do serije neshvatljivih grešaka, što su gosti maksimalno iskoristili i sa 25:19 izjednačili rezultat na 2:2.

Psihološka prednost u odlučujućem petom setu bila je na strani gostiju, koji su iskoristili smušenu igru domaćih za konstantno vođstvo od nekoliko poena razlike. Pri rezultatu 12:8  Radnik se budi i uspijeva da preokrene utakmicu u svoju korist.Bijeljinci su čak stigli i do meč lopte ali to nije bilo dovoljno za trijumf, jer je Ilijaš sa tri vezana poena osvojio peti set, time i dva veoma važna boda u borbi za plasman u plej fo Premijer lige BiH.

U ovoj utakmici Radnik je bio oslabljen neigranjem Nemanje Tomića. Na poziciji libera nastupio je Stojan Vasić, povratnik iz Katara, a debitovao je i mladi Vasilije Vujović koji igra na mjestu korektora. U sljedećem kolu Radnik dočekuje Modriču, koja se grčevito bori za opstanak, a pored Tomića, neizvjestan je i nastup kapitena Milićevića, koji se povrijedio u susretu protiv Ilijaša.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )