FOTO: null

Parastosom i polaganjem vijenaca na centralni spomenik poginulim borcima večeras je u Bijeljini odata počast za 1.567 junaka koji su dali život za stvaranje Republike Srpske i odbranu slobode srpskog naroda.

"Na ovaj način pokazujemo svima da naši očevi, braća, sestre i sinovi nikada neće biti zaboravljeni dok god postoji Republika Srpska, a to je zauvijek", poručio je predsjednik Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Bijeljine Mišo Poletan. 

Prema njegovim riječima, od 1.567 boraca Vojske Republike Srpske /VRS/ koji su poginuli na području Semberije i Majevice još se traga za posmrtnim ostacima 46 lica. 

Uoči Dana poginulih i nestalih boraca VRS koji se obilježava 15. septembra Poletan je kritikovao rad Instituta za pronalaženje nestalih u Sarajevu jer se u BiH pronalaze samo bošnjačke žrtve, a srpske nikako. 

Parastos za poginule borce služen je u Crkvi Svetog Đorđa u Bijeljini, a vijence su na centralni spomenik položile delegacije Gradske uprave, odbora porodica poginulih, zarobljenih i nestalih boraca i civila i djece potomaka poginulih i nestalih boraca, delegacije Boračke organizacije i udruženja "Nasljeđe", te narodni poslanici iz Bijeljine. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )