FOTO: Avaz.ba

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da očekuje da u Srpskoj od sljedeće godine u upotrebi bude prva probna elektronska zdravstvena knjižica.

 Ovaj projekat vezan je za integrisani informacioni zdravstveni sistem i posao na tome napreduje, ide svojim tokom, za šta je zadužen Fond zdravstvenog osiguranja - rekao je Šeranić.

Prema njegovim riječima, u prvu pilot-fazu ušli su domovi zdravlja Gradiška i Srbac i bolnica Gradiška, koji bi, sa aspekta isprobavanja sistema, obezbijedili operativni dio.
- Naša namjera i uloga Ministarstva jeste da se sljedeće godine pojavimo u Narodnoj skupštini Republike Srpske sa paketom zakona koji bi definisali opseg i obim podataka koji bi se prikupljali i na koji način bi se razmjenjivali između svih ustanova, što bi olakšalo učešće zdravstvenih ustanova u zdravstvenom sistemu Srpske, ali i obezbijedilo bolju poruku i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu građana, rekao je Šeranić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )