FOTO: stvarukusa.rs

Ono što je fantastično kod ove torte je da se kore prave od meda, a peku se 5 minuta.

Toliko mekana i ukusna torta da joj nećete odoliti. Pravi se tako što ređate kore, pa red fila - nikad prostije. Ono što je zanimljivo je da se ove kore prave od meda i da se peku samo 5 minuta. U fil umjesto kondezovanog mlijeka možete dodati nešto po vašem ukusu. Poslužite je na proslavama ili u krugu porodice. 
 
Sastojci:
 
Za tijesto:
 
4 jajeta
1 čaša šećera 
100 g med
100 g puter
1 kašičica sode bikarbone 
prstohvat soli
1,5 čaša brašna

Za fil:
 
300 ml slatke pavlake 
100 ml kondezovanog mlijeka

Priprema:
 
Otopite med, pa dodajte sodu bikarbonu i promješajte. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne dobije braonkastu boju. Zatim dodajte puter i mješajte dok se ne otopi. Jaja umutite sa šećerom i prstohvatom soli. Zatim dodajte smjesu sa medom i promješajte, pa sipajte brašno. Kada sve sjedinite podelite smjesu na 2 jednaka dijela. Sipajte prvi dio na pleh obložen pek papirom. Smjesa neka bude u obliku pravougaonika. Pecite na 170°C nekih 5-6 minuta. Isto uradite i sa drugim dijelom smese. Dobro umutite slatku pavlaku i kondezovano mlijeko. Korice isjecite da dobijete pravilan pravougaonik, pa svaki isjecite na 2 jednaka dijela. Slažite koru, fil i tako dok ne utrošite, pa premažite filom cijelu tortu. Onu koru koju ste isjekli stavite u blender i usitnite, pa sa njom ukrasite tortu. Stavite u frižider na 2 sada ili preko noći.  

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )