FOTO: nezavisne

Cazinska policija uhapsila je 21-godišnjeg D. S. iz ovog grada, zbog sumnje da je na prevaru od nekoliko migranata uzeo 6.000 evra, te im prijetio vatrenim oružjem.

Osim za krivična djela prevara i ugrožavanje sigurnosti, D. S. se sumnjiči i za posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Naime, Policijskoj stanici Cazin mještanin naselja Ugra na području opštine Cazin u nedjelju je prijavio da su mu se obratili migranti koji od njega traže pomoć.

Na mjesto događaja upućena je policijska patrola koja je tu zatekla prijavitelja i šest migranata, a radi se o M. S. (14), A. K. H. (26) H. M. (24), M. S. (20) i Y. A. (27), svi iz Sirije. Oni su policajcima prijavili da su iz migrantskog kampa "Miral" u kojem su boravili, otišli do D. S. kod kojeg su bili zadnjih pet dana. On ih je, kako su ispričali, za novčanu naknadu od 6.000 evra trebao prevesti Slovenije.

"Nakon što su posumnjali da će biti prevareni, tražili su od D. S. da im vrati novac, što je on odbio te ih, uz prijetnju vatrenim oružjem, ispalivši dva hica iste istjerao iz kuće", navodi se u saopštenju MUP-a Unsko-sanskog kantona.

U porodičnoj kući D. S., gdje su boravili migranti, policajci nisu zatekli prijavljenog, te su po naredbi Kantonalnog tužilaštva u Bihaću obezbjeđivali objekat do pronalaska D. S.


Pripadnici policije su u ponedjeljak, oko sat nakon ponoći, pronašli i uhapsili D. S. te je on kriminalistički obrađen. Na osnovu naredbe Opštinskog suda Cazin obavljen je pretres stambenih prostorija osumnjičenog i tom prilikom je pronađeno i izuzeto više komada vatrenog oružja, kao i određena količina marihuane, prenosi "Faktor.ba".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )