FOTO: null

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas nakon sastanka sa predstavnicima Udruženja "Dvanaest beba" iz Prijedora da će od iduće godine, na današnji dan, u svim srednjim i osnovnim školama Republike Srpske biti organizovan jedan

Cvijanovićeva je istakla da će institucionalna podrška ovom udruženju biti nastavljena i ubuduće, te da se sjećanju na ovaj događaj mora pristupiti na posebno osjetljiv način, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću. 

Premijer Srpske smatra da to ne treba da bude samo dan okupljanja pred spomenikom "Život" u Banjaluci, već da mlade generacije saznaju o ovom tragičnom datumu, koji je, ne samo porodična, već i nacionalna tragedija, koje se uvijek treba sjećati i dostojno obilježavati. 

Predstavnice Udruženja, majke beba koje su prije 24 godine tragično preminule u Kliničkom centru u Banjaluci zbog nedostatka kiseonika i nehumanosti međunarodne zajednice, izrazile su zahvalanost za podršku i razumijevanje, koju im pružaju Cvijanovićeva i Vlada Republike Srpske. 

One su istakle da je njihov gubitak nenadoknadiv, ali da svoju tugu i bol, koju nose 24 godine, lakše podnose uz pažnju i zalaganje koje su dobile od svih institucija Republike Srpske. 

"U istoriji Republike Srpske 22. maj predstavlja jedan od najtužnijih i najtragičnijih datuma, kada je nedostatak kiseonika i nehumanost međunarodne zajednice, uzrokovala smrt 12 beba", navodi se u saopštenju. 

Sastanku su prisustvovale i potpredsjednik Vlade Srebrenka Golić, te ministri lokalne uprave i samouprave Lejla Rešić i porodice, omladine i sporta Jasmina Davidović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )