FOTO: Novosti.rs

U Bileći predstavljena autobiografija čuvenog Karla Maldena "Kako sam uspeo". Memoari oskarovca, američkog glumca srpskog porekla Mladena Sekulovića.

U Bileći su predstavljeni memoari pod nazivom "Kako sam uspeo" slavnog američkog glumca srpskog porekla Mladena Sekulovića, poznatijeg kao Karl Malden, čiji su korijeni upravo iz tog malog hercegovačkog grada. Radi se o autobigrafiji, gde se ističe da je velikan zlatnog doba Holivuda, s ponosom isticao svoje korijene.

- Veoma sam ponosan na svoje srpsko poreklo, srećan sam što sam rođen u srpskoj kući, što sam kršten u srpskoj crkvi i što mogu da kažem da sam Srbin - govorio je Malden, rođen u Čikagu 1912. godine.

Dobrivoje Tanasijević - Den Tana, jedan od najuticajnijih Srba u Holivudu i dugogodišnji blizak prijatelj Karla Maldena, rekao je da je Malden čovjek od koga se moglo naučiti kako biti najpre dobar Srbin da bi bio dobar Amerikanac.

- Uprkos ogromnoj holivudskoj slavi ostao je jednostavan, skroman i posvećen porodični čovjek, koji je cijeli život proveo u braku sa jednom ženom. Ja sam dijete sreće što sam poznavao tog divnog čoveka, i zahvaljujući njemu i sam sam postao bolji čovjek. On je bio anđeo na zemlji i čast mi je što sam ovdje u Bileći, mestu odakle je njegov otac Petar otišao u svijet - rekao je Dan Tana, prijatelj Karla Maldena.

"Kako sam uspeo" je autobiografija slavnog oskarovca, koju je objavio 1997. godine. Na srpskom tržištu autobiografija je objavljena prošle godine, a priredili su je Aleksandar Vlajković i Dobrivoje Tanasijević. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )