FOTO: null

Broj oboljelih od epilepsije u Republici Srpskoj se već više godina kreće oko 7.500 bolesnika, a godišnje se registruje oko 600 do 800 novih slučajeva.

Kod svih bolesnika cilj je da se utvrdi uzrok bolesti što omogućava adekvatnu terapiju.

Velika pažnja se posvećuje tretiranju svih komorbiditetnih stanja čime se podiže ukupan kvalitet života kod ovih pacijenata, saopšteno je danas iz Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka, čiji nadležni u Klinici za neurologiju zajedno s Udruženjem neurologa RS obilježavaju Svjetski dan podrške oboljelim od epilepsije. 

Epilepsija je jedna od najučestalijih bolesti ili poremećaja centralnog nervnog sistema, a obilježavanjem ovog datuma nastoje se smanjiti predrasude prema oboljelim od epilepsije. 

Tim povodom na banjalučkom Trgu Krajine sutra će u periodu od 13 do 14 sati, biti postavljen štand s promotivnim lecima o ovom oboljenju, te će medicinsko osoblje pružiti edukativne informacije zainteresovanim građanima kako bi se podigla svijest i upoznala javnost s problemima s kojim se oboljeli od ove bolesti susreću. 

Banjalučka Klinika za neurologiju u sklopu svojih organizacionih jedinica ima Odjeljenje za neurofiziologiju, koje se bavi dijagnostikom i liječenjem pacijenata oboljelih od epilepsije.

Na godišnjem nivou kroz Odjeljenje za neurofiziologiju prođe oko 500 pacijenata iz cijele Republike Srpske. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )