FOTO: null

BIJELJINA - Od 450 radova pristiglih za izložbu "Majska smotra likovnog stvaralaštva učenika", koja je danas otvorena u Muzeju Semberije u Bijeljini, stručni žiri je u dvije kategorije nagadio po tri rada.

Riječ je o takmičenju učenika viših razreda osnovnih i srednje škole i učenika nižih razreda osnovnih škola, te polaznika bijeljinskih vrtića. 

Žiri je prvu nagradu u kategoriji viših razreda osnovnih i srednje škole dodijelio učenici devetog razreda Osnovne škole "Dvorovi" u Dvorovima Magdaleni Tripunović. 

Druga nagrada pripala je učenici osmog razreda Osnovne škole "Petar Kočić" iz Broca Vanji Ivković, a treća u ovoj kategoriji pripala je učeniku devetog razreda Osnovne škole "Jovan Dučić" iz Bijeljine Petru Obradoviću. 

Prvu nagradu stručnog žirija u kategoriji vrtića i nižih razreda osovnih škola dobila je petogodišnja Milica Stanišić iz Dječijeg vrtića "Dragan i Zoran" Bijeljina. 

Druga nagrada pripala je Milici Josipović iz Osnovne škole "Donji Žabar", a treću nagradu u ovoj kategoriji dobila je Anastasija Gerić iz vrtića "Čika Jova Zmaj". 

Direktor Muzeja Momčilo Koprivica rekao je da je ovo tradicionalna izložba koja se organizuje uz slavu ove ustanove kulture, a broj do sada prijavljenih radova je rekordan od kada se ova izložba organizuje. 

On je novinarima rekao da će i publika imati priliku da svom favoritu da glas.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )