FOTO: nezavisne.com

Pedesetšestogodišnjem austrijskom državljaninu, koji je osumnjičen da je ubio troje svoje maloljetne djece, može biti izrečena kazna zatvora od 50 godina.

Hrvatski mediji navode da je riječ o Haraldu Kopizu, Austrijancu iz Beča koji živi i radi u Zagrebu.
 
Mediji prenose da je otac, nakon što je ubio svoju djecu, blizance dječaka i djevojčicu, te još jednog mlađeg sina, pokušao da izvrši samoubistvo trovanjem. Odmah je prebačen u KBC "Sestre milosrdnice", gdje su mu se ljekari borili za život i sada je stabilno. U bolnici ga čuva policija.
 
Za teško ubistvo je prema Krivičnom zakonu propisana zatvorska kazna koja najduže može trajati 40 godina, a budući da se u ovom slučaju radi o tri teška ubistva, ako ukupan broj zatvorskih kazni nakon pravosnažnosti presude pređe 40 godina, moguće je izreći i zatvorsku kaznu od 50 godina.
 
Nakon uviđaja zločina, koji se dogodio noćas u Zagrebu, Županijsko tužilaštvo je saopštilo da u saradnji s policijom preduzimaju dalje radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ubistava.
 
Policiju je o mogućem pokušaju samoubistva obavijestio njegov prijatelj, koji je vidio oproštajnu poruku na "Fejsbuku".
 
Kada je policija stigla na mjesto zločina u naselju Mlinovi zatekli su tri tijela djece, blizance dječaka i djevojčicu od sedam godina, te sina od četiri godine. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )