FOTO: null

Opozicione stranke u RS zatražiće održavanje posebne sjednice Narodne skupštine RS na kojoj će insistirati na tome da bude obustavljeno poskupljenje struje od 1. jula, a ako taj zahtjev bude dobijen zaprijetili su organizovanjem demonstracija građana.

Lideri PDP-a Mladen Ivanić, SDS-a Mladen Bosić i NDP-a Dragan Čavić juče su nakon sastanka u Banjaluci poručili da građani plaćaju rasipništvo u "Elektroprivredi RS".

- Postoje ogromne unutrašnje rezerve. Rasipništvo i kriminal su tolikih razmjera da kada bi se dio suzbio, bilo bi prostora za pojeftinjenje struje - rekao je Bosić.

Čavić je rekao da je opozicija odlučila da dã šansu vlastima da ispravi grešku u parlamentu, a da će u suprotnom organizovati demonstracije.

Opozicioni lideri zauzeli su stav da su protiv privatizacije elekroenergetskog sektora u RS, iako su njihovi ministri u Savjetu ministara BiH podržali reformsku agendu koja podrazumijeva prodaju "Elektroprivrede RS.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )