FOTO: null

Predstavnici 19 preduzeća u Bijeljini dobili su danas sertifikate za pisanje projekata i aplikacija kojim se omogućava pristup tržištu novca.

Besplatnu trodnevnu obuku za prva 24 polaznika organizovali su Gradska uprava i Gold projekat. 

"Ovo je put da se vlasnici, direktori i zaposleni u firmama obuče da na pravilan način pripreme projekte ze privlačenje investicija", rekao je novinarima šef gradskog Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Mile Pejčić. 

On je najavio da će zbog velikog interesovanja poslovne zajednice u gradu ove besplatne obuke biti nastavljene, a planirano je da u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje do kraja godine u nju budu uključeni i ekonomisti bez zaposlenja. 

Pejčić je rekao da će za 10 najboljih projekata koji nastanu tokom obuka biti tražena mogućnost da ih firme u Bijeljini i primjene. 

Uručujući sertifikate, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je istakao da je cilj ovih aktivnosti da se poboljšaju ekonomske prilike u gradu i pospješi otvaranje novih radnih mjesta. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )