FOTO: null

Članovi odbora Omladinske banke iz Ugljevika i predstavnici Fondacije "Mozaik" danas su održali edukativni sastanak o realizaciji projekata za mlade od 17 do 35 godina, posredstvom kojih bi rješavali materijalno i egzistencijano pitanje.

Programski savjetnik i mentor Fondacije "Mozaik" DŽenan Šarić rekao je da je današnja edukacija namijenjena za članove odbora Omladinske banke iz Ugljevika, neformalnog tijela koje će pružati podršku zainteresovanim mladim ljudima u lokalnoj zajednici. 

"Danas prolazimo cijeli program kako bi imali što jasniju sliku i uvid i kako bi što lakše prenijeli mladima opštine Ugljevik mogućnosti ovog programa", rekao je Šarić novinarima. 

On je napomenuo da je cilj Fondacije "Mozaik" da obrazuju mlade o društvenom preduzetništvu kako bi u 10 godina podržali 1.500 društveno-inovativnih projekata u BiH, te da podrže 500 mladih ljudi da pokrenu društveni biznis. 

Opština Ugljevik i Fondacija "Mozaik" potpisali su prošle godine memorandum o dvogodišnjoj saradnji kojim su se obje strane obavezale da će pružiti tehničku i finansijsku podršku za kreiranje fonda na godišnjem nivou u iznosu od 11.000 KM, od kojeg će iz lokalnog budžeta biti izdvojeno 6.750 KM, a ostala sredstava od donatora koji podržavaju Fondaciju "Mozaik". 

Omladinska banka ima zadatak i ulogu da u svojoj lokalnoj zajednici promoviše program mladim ljudima. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )