FOTO: InfoBijeljina.com

Pedsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i gradonačelnik Doboja Obren Petrović razgovarali su o infrastrukturnim projektima, ali i visokoj politici.

Dodik je rekao je da je grad Doboj jedno od strateških mjesta i od interesa za Srpsku.

"I kao predsjednik, kao političar i kao čovjek uvijek sam to tako posmatrao, i uvijek sam imao želju da ovdje radimo više", naveo je Dodik.

Dodik kaže da je izgradnjom auto-puta Banjaluka-Doboj, ova lokalna zajednica dobila ozbiljnu razvojnu šansu.

"Јuče su otklonjeni svi proceduralni problemi u vezi izgradnje dionice auto-puta od entitetske linije razdvajanja do Јohovca, a mi završavamo razgovore koji će se finalizirati u proljeće oko izgradnje Koridora "Pet-ce" dalje prema Bijeljini. Naš najveći razvojni projekat u Republici Srpskoj je izgradlja auto-puta Banjaluka-Bijeljina", rekao je Dodik.

Najavio da će kao srpski član Predsjedništva BiH, kao jednu od prvih stvari predložiti da se ukine Zakon o javnim nabavkama u BiH i da se pronađe jedan od najboljih modela koji funkcioniše u EU, koji će se prilagoditi ovom području.

Dodik je kao jedan od projekta koji će se zajednički relizovati na području ovog grada naveo uređenje korita rijeke Bosne da bi se spriječilo plavljenje grada, kao i kompletno infrastrukturno sređivanje grada, te naglasio da Doboju treba dati sadržaj koji će ga činiti regionalnim.

"Mislim da je Republika Srpska otišla sada malo dalje i može da ode dalje od onoga da samo krpimo neke stare puteve ili gradimo neke seoske, već da pravimo kapitalne objekte u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Istočnom Sarajevu, Trebinju. Mi želimo da napravimo disperziju svih kapitalnih programa", rekao je Dodik.

Najavio je da će se o tim kapitalnim programima razgovarati već na prvoj sjednici Vlade Srpske, kojoj će i on prisustvovati.

Petrović je rekao da podržava lidera SNSD-a, te snagu i energiju koju on pokazuje u radu.

"Cijenim samo rad i Dodik će imati moju podršku. Sigurno da ćemo ove četiri godine iskoristiti da dobijemo pomoć i Vlade Republike Srpske i Savjeta ministra", naveo je Petrović.

Gradonačelnik Doboja poručio je da su u proteklih osam mjeseci predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Vlada Srpske više uradili za ovaj grad nego članovi SDS-a u Savjetu ministara u protekle četiri godine.

"I ove projekte koje smo počeli zajednički da radimo, ono o čemu smo danas razgovarali, sigurno nastavljamo. Bez Vlade Srpske i podrške iz Banjaluke, Doboj bi vrlo teško mogao da radi i živi", rekao je Petrović nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

On je naveo da Banjaluka i Doboj nikada više neće biti jedno protiv drugog, već da će politički zajednički raditi za dobrobit svih građana i Republike Srpske i BiH.

Petrović je ponovio da njegova podrška Dodiku u Parlamentarnoj skupštini BiH nije upitna, a u skladu sa odlukom Skupštine Gradskog odbora SDS-a Doboja, koja je na sjednici 1. novembra jednoglasno dala punu podršku novoizabranim nosiocima mandata iz ove izborne jedinice da budu dio vlasti u Narodnoj skupštini Republike Srpske i parlamentu BiH s ciljem zastupanja interesa građana Doboja.

On je pozvao da isto učine i visoki funkcioneri SDS-a Mićo Mićić i Milovan Bjelica, kao i svi ostali koji su "spremni da održe svoje sjednice" i u tom pogledu izvrše pritisak na Glavni odbor SDS-a, podsjetivši da je Dodik pozvao na jedinstvo i slogu kada je riječ o zajedničkom predstavljanju u Sarajevu.

Petrović je naveo da se u Sarajevu predstavljaju svi narodi iz Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )