FOTO: null

U Bijeljini je održana prva u nizu radionica u okviru projekta "Praktična nastava na radnom mjestu - Prilika plus", koji je podržan sa 279.000 KM, od čega su 60 odsto donatorska sredstva Vlade Švajcarske, a 40 odsto Gradske uprave.

Prema riječima šefa Odsjeka za lokalni razvoj i evropske integracije Grada Bijeljine Ankice Todorović, uvodna radionica odnosi se na usklađivanje potreba privrede sa obrazovnim procesom. 

"Ovo je druga faza projekta, a u Bijeljini su u nju uključene tri srednje stručne škole i sedam privrednih društava", rekla je Todorovićeva. 

Ona je istakla da je radionica namijenjena mentorima praktične nastave koji dolaze iz preduzeća u kojima se izvodi ova nastava. 

"Mentori iz preduzeća i profesori praktične nastave će na ovakvim radionicama usklađivati 30 odsto nastavnog plana i programa sa onim što je neophodno privredi", napomenula je Todorovićeva. 

Ona je navela da je neophodno da djeca steknu što više praktičnog znanja, da bi nakon završene škole dobijali posao kao kvalitetna radna snaga. 

Privrednim subjektima koji primaju učenike na praktičnu nastavu biće obezbijeđena podrška, a za tri stručne škole - Srednju tehničku školu "Mihajlo Pupin", Poljoprivrednu i medicinsku školu, kao i Srednju stručnu školu Janja predviđeno je opremanje kabineta praktične nastave.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )