FOTO: null

Policijska stanica Bijeljina juče je od strane vlasnika jedne trgovinske radnje zaprimila prijavu, da je isti od nepoznate ženske osobe koja je platila robu zaprimio falsifikovanu novčanicu u apoenu od 100KM saopšteno je iz CJB Bijeljina za portal InfoBij

Lica koja puštaju u opticaj falsifikovani novac, obično su pojedinci, koji nastoje što brže da kupe neku robu za falsifikovanu novčanicu, te najčešće po dobijanju kusura i robe isti vješto bježe ( gubi im se trag). 

Najčešća mjesta puštanja u opticaj falsifikovanih novčanica su trgovinske radnje, pijace, uslužne radnje i slično.

Ovom prilikom skrećemo pažnju svim građanima, a naročito licima koja zaprimaju novac ( radnicima na blagajni, trgovcima, konobarima i sl.) da obrate pažnju prilikom zaprimanja novčanice bilo kog apoena, da istu dobro pregledaju, ukoliko imaju mark test da provjere novčanicu, a ukoliko posumnjaju u neispravnost novčanice da istu zadrže i odmah obavjeste policiju.

Za deset mjeseci tekuće godine policijski službenici Centra javne bezbjednosti Bijeljina nadležnom tužilašvu dostavili su osam izvještaja o postojanju sumnje da je počinjeno krivično djelo Krivotvorenje novca.

Centar javne bezbjednosti Bijeljina ovom prilikom apeluje svim građanima, da obrate pažnju na zaprimanja novčanice bilo kog apoena, te da u slučaju bilo kakve sumnje odmah obavjeste najbližu policijsku stanicu na broj 122, a novčanicu provjere na najbližem šalteru banke.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )