FOTO: null

Niš - Teniska reprezentacija Srbije lako je preskočila prvu prepreku u svjetskoj grupi Dejvis kupa, dok će u drugom kolu imati mnogo ozbiljniji zadatak.

"Orlovi" su sa 4:0 ispratili Rusiju kući i sada će naspram sebe imati Španiju koja je uspjela da nadoknadi ostatak od 1:2 protiv Hrvatske. Susret drugog kola na rasporedu je od 7. do 9. aprila u Srbiji, a odluka koji grad će biti domaćin još nije donesena. To bi trebalo da bude u Beogradu i "Kombank areni" pošto se očekuje da će Rafael Nadal igrati za "furiju" nakon što je preskočio meč sa Hrvatima. Dolazak Nadala i okršaj sa Novakom Đokovićem bio bi svjetski spektakl u kojem bi možda i najveći rivali u istoriji "bijelog" sporta odmjerili snage. Postoji šansa da njih dvojica odigraju 50. međusobni susret upravo u Dejvis kupu ako se prije toga ne sretnu na nekom turniru. Do sada su igrali 49 puta i Nole vodi sa 26:23. Ipak, termin četvrtfinala Dejvis kupa pada u nezgodno vrijeme jer se tada završava američka turneja i kreće sezona turnira na šljaci. Selektor Srbije Nenad Zimonjić po okončanju meča sa Rusijom rekao je da će kad god je to moguće Srbija igrati u Nišu.

- Očigledno smo neporaženi ovde, ali propisi Međunarodne teniske federacije dozvoljavaju da se ovde igraju samo mečevi prvog kola Dejvis kupa i plej-ofa, odnosno mečevi za opstanak u Svetskoj grupi, ukoliko uopšte do njih dođe. Bilo je veliko zadovoljstvo igrati u Nišu pred publikom koja je bila fenomenalna i koja je bodrila igrače od prvog do poslednjeg poena - kazao je Zimonjić.

On je naveo da mu je bilo naporno igranje poslije sedam i po sati sjedenja na klupi.

- Bilo bi rizično da se neko povredi i da na loš način završimo. Verujem da je publika razumela to i ispratili su nas aplauzom - kazao je Zimonjić.

Ostali rezultati: Njemačka - Belgija 1:4, Australija - Češka 4:1, Japan - Francuska 1:4, Argentina - Italija 2:2 (peti susret igran sinoć), Kanada - Velika Britanija 2:3, SAD - Švajcarska 5:0.

Odustali od petog meča

Na pitanje novinara zbog čega se odustalo od petog meča, Zimonjić je odgovorio da misli da je u Nišu bilo puno tenisa i puno vremena provedenog na terenu.

- Videli ste da Novak Đoković nije bio sto odsto spreman i bilo je rizično da izlazi na teren ako to nije neophodno. Viktor Troicki je proveo sedam i po sati na terenu, a ove sedmice igra u Sofiji. Na tom turniru igraćemo zajedno i dubl - rekao je Zimonjić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )