FOTO: 24sedam.rs

Dugometražni dokumentarac "Gru tu je" o domaćoj legendi i pioniru repa u Srbiji, uskoro će, konačno, ugledati svjetlost dana, a danas na rođendan preminulog muzičara, objavljen je i zvaničan trejler, saopštili su autori/producenti filma.

Poslije snimanja više od 10 sati razgovora sa preko 40 sagovornika iz raznih sfera društva od muzike do sporta, spisak sagovornika je čak dodatno proširen i sigurno će mnogi biti iznenađeni brojnim detaljima iz života i rada Dalibora Andonova Grua (1973-2019), koji je udario temelje repa u Srbiji.
 
Mnogi su se u tome usaglasili - muzičar koji je rođen u Dimitrovgradu, a živio u Beogradu, bio je pionir rep i hip hop muzike i na prostorima cele bivše Jugoslavije, iako se država u to vreme već raspala, navode autori filma Bojan Vinulović i Rennè Miskolci.
 
Javnost će uskoro biti obaviještena o konačnom formatu "Gru tu je", za koji je dodatno vrijeme uloženo i u obradu arhivskog materijala.
 
Publika će u filmu vidjeti i rijetke snimke koji su svjedočanstvo i o tome kako je beogradska scena išla u korak sa svijetom i u najgorim vremenima rata i sankcija.
 
"Sve što ćete videti, obuhvatiće biografiju, ali i celu jednu eru muzike, priču o duhu Beograda, rađanju rep kulture i razgranavanju scene koja je u najtežim vremenima mogla da parira mnogima na svetskom nivou, po izrazu, zvuku i porukama koje se šalju", istakao je tandem autora.
 
Oni vjeruju da će pojedini sagovornici za auditorijum biti iznenađenje i da će ovaj film zaokružiti Gru priču i zacementirati njegov status kao utemeljivača i "tate" repa.
 
"Zahvalni smo svim sagovornicima i učesnicima na strpljenju i verujemo da će svi imati istu poruku kada sve pogledaju - "vredelo je čekati". I sami smo se iznenadili kada smo videli kakvi su se VHS snimci ipak pronašli na različitim stranama - prašina sa njih je obrisana, pronašli su svoj put do digitalizacije i to će biti završni deo ove slagalice o Gruu", zaključili su Bojan Vinulović i Rennè Miskolci.
 
Baš na Gruov rođendan, danas, 8. marta, javnost može pogledati i trejler koji najavljuje samo djelić onoga što čeka gledaoce u dokumentarnom filmu "Gru tu je".
 
Sad već tradicionalno na današnji dan na Kopaoniku u podne se okupljaju skijaši, borderi za memorijalni spust u Daliborovo ime, da ga pozdrave sa njegove omiljene staze i da se spuste još jednom za njega, "sa njim".
 
Podsjetimo, reper Dalibor Andonov Gru, nažalost tragično je nastradao 9. septembra 2019. u Zemunu nakon što je prilikom vožnje kajta upao u vodu. Veoma je volio ekstremne sportove, čemu je posvetio pjesmu i video spot "Adrenalin džanki".
 
Tokom muzičke karijere, Gru je snimio četiri studijska albuma - "Da li imaš pravo" (Jugodisk, 1995), "Gru2" (Komuna, 1996), "Vetrenjače" (Centroscena, 1999) i "Beogard" (City Records, 2003).
 
Imao je velike hitove kao "Biću tu", "5ak", "Srce", "Dosta mi je svega", a oprobao se i kao glumac u nezavisnom filmu "Dorćol – Menhetn" (2000), takođe sada pokojne autorke - književnice i dramaturškinje Isidore Bjelice.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grutuje (@grutuje)

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )