FOTO: null

Grad Bijeljina je, u okviru projekta ,,Sistem socijalnog stanovanja,,, objavio javni poziv za dodjelu na korištenje socijalnih stambenih jedinica na području grada za najugroženije građane i romsku populaciju.

Poziv je objavljen nakon što je grad Bijeljina sa austrijskom organizacijom "Hilsverk internešnel" potpisao projekat "Razvoj integrisanog modela u teoriji i praksi" i nakon donošenja Pravilnika o načinu dodjele pomoći, izbora korisnika i realizaciji projekta "Sistem socijalnog stanovanja". 

Projekat, koji se realizuje sa austrijskom organizacijom koja povlači sredstva iz EU, novina je u stambenom zbrinjavanju u Bijeljini. 

U okviru projekta u gradu Bijeljina dodjeljuje se na korištenje 16 stambenih jedinica, osam površine 30 metara kvadratnih i osam stambenih jedinica površine 40 metara kvadratnih, prema utrđenim kriterijima. 

Grad Bijeljina je vlasnik stambenih jedinica koje se dodjeljuju na korištenje u okviru projekta "Sistem socijalnog stanovanja". Stanovi se dodjeljuju odabranim korisnicima programa, isključivo na korištenje, bez mogućnosti prenosa vlasništva, otkupa ili prava nasljeđivanja. 

Dvije zgrade namijenjene Romima i socijalno najugroženijim licima biće izgrađene u takozvanom Boračkom naselju u Amajlijama i u Ulici Ilije Garašina u romskom naselju u Bijeljini. 

Ove dvije zgrade biće zaršene u 2015. godini, kada će prvi stanari i useliti u nove objekte. 

Romske porodice su već prema pravilniku i konkursu izabrane jesenas, a u toku je poziv na konkurs za socijalno najugroženije. 

Obrasci koje građani treba da popune dostupni su u gradskoj upravi, a dokumentaciju i kriterijume koje je neophodno da ispune nalaze se na zvaničnoj veb-stranici grada.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )