FOTO: MNPress, Apr.gov.rs

Crno-beli objavili koliki je bio gubitak za 2019. godinu

Na sajtu Agencije za privredne registre danas je predstavljen finansijski izveštaj KK Partizan NIS za 2019. godinu. Kompletan izveštaj, možete pogledati na sajtu APR.

Prema podacima iz APR-a Partizan duguje za 2019. godinu 91. 394, 427, 83 dinara što iznosi 770,130 evra. Skupština kluba je donela odluku da ovaj gubitak ili dug ostane nepokriven za sada.

Sa druge strane, dug prema Expo banci koji se nalazi u finansijskom izveštaju je predmet sudskog spora i kao takav nije opterećenje za KK Partizan. Ipak, do okončanja spora, ovaj dug će se nalaziti u knjigama.

Iz Partizana su poručili: "Kada je u pitanju poreski dug koji je nasleđen i kojem su pripisane velike kamate, KK Partizan se nalazi u procesu ulaska u reprogram nakon čega će taj dug prerasti u dugoročnu obavezu.

"Jednostavnije rečeno, dug neće biti na gomili, već će se plaćati u ratama koje će na naplatu dospevati u dogovorenom vremenskom periodu i neće predstavljati nikakvo opterećenje za klub. Takođe je važno napomenuti da će nakon ulaska u reprogram, veliki deo kamate biti otpisan".

"U prihodima kluba za 2019. godinu, nema prihoda od dva najveća sponzora kluba, kompanija NIS i MTS. Naime, ugovori za sezonu 2018/19 su eskontovani i naplaćeni krajem 2018. godine, pa su zbog toga bili deo finansijskog izveštaja za 2018. godinu.

"U sezoni 2019/20 ugovori su naplaćeni u redovnom terminu, a to je januar 2020. i oni će biti deo finansijskog izveštaja za 2020". - naveli su iz Partizana

Podsetimo, pre mesec dana  APR je objavio i dokument u kome navodi na nepravilnosti uočene u finansijskom izveštaju KK Partizan, te je predmet vraćen na dopunu, koju treba izvršiti u narednih 30 dana, kako bi se otklonili nedostaci, a u suprotnom dokumentacija neće biti upisana u Registar, niti objavljena kao potpuna i računski tačna.

Agencija navodi da je Partizan dostavio APR-u finansijski izveštaj poslednjeg dana u zakonski predviđenom roku - 4.avgusta 2020. godine, ali su utvrđeni nedostaci.

Ovoga puta su ispravili nedostake pa je izveštaj usvojen u APR-u.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )