FOTO: null

U Bijeljini je danas obilježeno 17 godina od ubistva LJubiše Savića Mauzera, legendarnog komandanta „Garde Panteri“, osnivača i lidera Demokratske stranke i nekadašnjeg načelnika Uprave policije Republike Srpske.

Članovi Udruženja veterana ove garde podsjetili su još jednom na značaj, ulogu i doprinos koji je "Garda Panteri", predvođena Mauzerom, imala u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu. 

Milisav Trifunović, član Garde, a danas Udruženja veterana "Garde Panteri", rekao je da 17 godina nakon ubistva Mauzera nije poznat ni organizator, niti nalogodavac, te podsjetio da se ubica branio ćutanjem. 

Trifunović je apelovao da institucije vlasti BiH i Republike Srpske pomognu u razotkrivanju onih koji su naručili ovo ubistvo. 

"Nažalost, otišao je veliki čovjek od ruku onih koji nisu htjeli da se pravi država po mjeri, istini i pravdi, po mjeri LJubiše Savića Mauzera. Tražimo i hoćemo istinu, tražićemo je dok je ne otkrijemo", rekao je Trifunović, koji je zajedno sa saborcima odao poštu komandantu. 

On je najavio da je Udruženje veterana pokrenulo inicijativu da grad Bijeljina dobije ulicu nazvanu po Mauzeru, ali i po Branku Panteliću Panteru, te Blagoju Gavriloviću. 

Pred obilježavanje 17 godina od ubistva LJubiše Savića Mauzera, na mjesnom groblju u njegovim rodnim Kovačićima, u prisustvu porodice, prijatelja, saboraca i komšija, služen je parastos. 

Mauzer je ubijen 7. juna 2000. godine u večernjim časovima, kod željezničke stanice u Bijeljini. 

Za ovo ubistvo osuđen je Đorđe Ždrale na 20 godina robije, ali ne i nalogodavci i organizatori. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )