FOTO: null

BIJELJINA, - Udruženje građana za promociju obrazovanja Roma Otaharin obilježilo je danas u Bijeljini 13 godina postojanja organizacije, u okviru čega je je provelo nekoliko aktivnosti.

Predsjednik ovog udruženja Dragan Joković istakao je da su ponosni na ono što je urađeno u prethodnom periodu, a posebno u posljednjih pet godina. 

"Obnovili smo i rad lokalnog volonterskog servisa, kroz naš dnevni centar prošlo je više hiljada korisnika, a osim toga, realizovan je veliki broj značajnih projekata u saradnji sa našim partnerima", istakao je Joković. 

Trinaest godina rada obilježili su završetkom projekta "Sportom do socijalne inkluzije i obrazovanja". Među trideset mališana koji su bili dio ovog projekta je i dvanaestogodišnji Rado Grujičić. On kaže da je mnogo toga naučio i stekao brojne prijatelje. 

Trener Milan Ilić zadovoljan je onim što su mališani za tri mjeseca, koliko je trajao projekat, postigli. 

Udruženje građana "Otaharin" formirano je početkom 2005. godine od strane roditelja učenika romske nacionalnosti i drugih građana zainteresovanih za problematiku obrazovanja Roma. 

Mališanima koji su učestvovali u sportskim aktivnostima projekta "Sportom do socijalne inkluzije i obrazovanja", a koji je finansirala NJemačka organizacije za međunarodnu saradnju /GIZ/, danas su uručene diplome. 

Potom su članovi projektnog tima "Otaharina", zajedno sa djecom, odigrali kratku utakmicu. 

Ove aktivnosti održane su u sali Sokolskog doma u Bijeljini. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )