FOTO: null

Jedna od najsavremenijih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj Bolnica ,,Sveti Vračevi,, u Bijeljini obilježila je danas krsnu slavu Sveti Vračevi - Kozma i Damjan.

Direktor Bolnice Siniša Maksimović rekao je novinarima da je godina između dvije slave ispunjena uspjesima i da je za prvih devet mjeseci poslovanje pozitivno, a radnicima su isplaćene sve plate i doprinosi. 

"U ovom periodu otvorili smo nekoliko subspecijalističkih ambulanti koje su potrebne ovog gradu - iz oblasti pedijatrije, dječije nefrologije, dječije endokrinologije, pulmologije i danas otvaramo edukativni centar za djecu oboljelu od dijabetesa", naveo je Maksimović. 

Prema njegovim riječima, u Bijeljini od dijabetesa boluje 30 djece, a u široj regiji 50 djece, a gradska bolnica uključila se u formiranje udruženja kako bi se unaprijedio rad sa mališanima oboljelom od dijebetesa i sa njihovim roditeljima. 

Maksimović je izdvojio i rad pulmološke ambulante čije je opremanje u objektima stare bolničke zgrade omogućilo da se pacijenti koji dođu na preglede ne miješaju sa pacijentima na odjeljenju. 

"Ulaganjem u kadrove, u znanje i u opremu ostvarili smo napredak u svim segmentima i postigli da su naši pacijenti zadovoljni i da nam pacijenti dolaze iz svih krajeva Republike Srpske i iz Srbije", kaže Maksimović. 

Obilježavanje krsne slave gradske bolnice u Bijeljini počelo je liturgijom Crkvi Svetog Georgija, lomljenje slavskog kolača obavljeno je u Bolnici, gdje je održan i koktel za zaposlene i brojne goste. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )