FOTO: null

Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ Bijeljina proslavila je danas slavu - Svetog Jovana Zlatoustog, a direktor ove ustanove kulture Jovan Cvjetković istakao je da godinu završavaju sa rekordnih 8.000 članova.

Cvjetković je novinarima nakon lomljenja slavskog kolača rekao da je u ovoj godini za samo jedan dan, Dan Biblioteke, upisano 4.200 novih članova, što je rekord i potvrda da građani Bijeljine vole knjigu. 

"Ovo je godina koja će ostati upamćena po broju posjetilaca, članova i aktivnosti koje smo imali", rekao je Cvjetković. 

On je naveo da je Biblioteku u ovoj godini posjetilo 130.000 ljudi, a od brojnih i veoma zapaženih aktivnosti izdvojio je otvaranje audio-braj internet čitaonice za slijepa i slabovida lica, pokretanje lutkarskog festivala, rad sa najmlađima, sa predškolskim ustanovama na području grada Bijeljina. 

Cvjetković je naglasio da u Biblioteci nastoje da sa njegovanjem čitalaca počnu od najmlađih dana, četiri-pet godina, što se pokazalo kao dobro jer takvi čitaoci ostaju stalni i vjerni posjetioci Biblioteke.

On je rekao da Biblioteka danas ima oko 4.000 članova na Dječijem odjeljenju, a prije sedam-osam godina ih je bilo nekoliko stotina. 

"Praktično su svi učenici, najveći broj njih, članovi Biblioteke, potom nekoliko hiljada srednjoškolaca, odraslih građana, studenata. Ovaj broj se povećava svake godine, a to i jeste naša misija", naglasio je Cvjetković. 

On je napomenuo da se sada nameće pitanje neophodnosti većih izdvajanja nadležnih za kulturu, jer 8.000 čitalaca imaju svoje potrebe i neophodno je samo za njih i knjižni fond obezbijediti dovoljna sredstva. 

Cvjetković je i danas pozvao građane da dođu u Narodnu biblioteku "Filip Višnjić", učlane se i učine nešto dobro za sebe.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )