FOTO: null

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije izjavio je nakon današnje litije, koja je povodom slave opštine Ugljevik - Svete Petke prošla kroz grad, da je zadatak Crkve da sve vjernike neprestano objedinjuje.

"Blagoslovena litija je produžetak praznika hramovne slave i proslavljanja Prepododbe majke Parskeve, jedne od najpoštovanijih svetiteljki u našem rodu", rekao je vladika Fotije. 

Nakon liturgije u Hramu Svete Petke, litija vjernika prošla je gradskim ulicama da bi, tradicionalno ispred zgrade opštine Ugljevik bio slomljen slavski kolač. 

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je krsnu slavu - Svetu Petku sveštenstvu i sugrađanima, uz želju da Ugljevik bude još bolja i ljepša sredina za život. 

"U duhu tradicije i običaja, poštujući njihove vrijednosti, zajedničkim snagama, ponosni na naš Ugljevik i sa pogledom u budućnost, idemo ka daljem razvoju opštine", poručio je Perić u obraćanju mnogobrojnim prisutnim građanima. 

Obilježavanju krsne slave opštine Ugljevik, gdje je SDS na vlasti od stvaranja Republike Srpske, prisustvovao je i predsjednik ove stranke Vukota Govedarica, koji je poželio da Ugljevik bude još ljepši, bolji i poželjniji za život. 

Slavu su čestitali i prisustvovali svečanosti predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, gradonačelnik susjedne Bijeljine Mićo Mićić i načelnik Lopara Rado Savić, narodni poslanici iz ove regije, delegacija slovenačkog grada Kidričevo i drugi gosti iz zemlje i inostranstva.

Nakon lomljenja slavskog kolača, u Hotelu "Komsar Ugljevik" organizovan je slavski ručak kojem su prisustvovali predstavnici javnog, kulturnog, privrednog i političkog života. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )