FOTO: null

Polaganjem vijenaca na Spomenik palim borcima na ugljevičkom Centralnom spomen obilježju i lomljenjem slavskog kolača svečano je obilježena slava Boračke organizacije u Ugljeviku – Mitrovdan.

Počast palim borcima  polaganjem vijenaca odao je predsjednik SO Ugljevik Đoko Simić sa svojim saradnicima, te predstavnici Boračke organizacije u Ugljeviku, , delegacija zarobljenih boraca sa Lisače, delegacija RiTE,  kao i predstavnici političkih partija u prisustvu mnogobrojnih građana.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevik Jovan Marinković je rekao da je tradicionalna proslava Mitrovdana prilika za evociranje uspomena na one koji su dali svoje živote za Ugljevik i izrazio nadu da će ugljevička boračka organizacija još dugo godina slaviti svetog Dimitrija.

„Mi kao Boračka organizacija moramo se sjećati  svih onih koji su svoje živote ugradili u temelje naše Republike jer ako se sjećamo njih i njihove žrtve onda ćemo bolje čuvati Republiku Srpsku“, rekao je Marinković.

U odbrambeno-otadžbinskom ratu živote je dalo oko 300 boraca čija se imena nalaze na Centralnom spomeniku u Ugljeviku.

„Ubijeđen sam da je pred nama vrijeme u kome ćemo se sjećati  svih tih boraca i njihovim prodicama i potomcima pomoći da im u ovim vremenima život bude lakši“, rekao je predsjednik SO Ugljevik Đoko Simić.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )