FOTO: null

Zaposleni u bijeljinskoj bolnici „Sveti Vračevi“ tradicionalno su danas lomljenjem slavskog kolača obilježili svoju krsnu slavu Svete vračeve, u krugu bolnice sa prijateljima, poslovnim saradnicima i gostima.

Prema riječima direktora Bolnice Siniše Maksimovića, slava se obilježava u znaku još jedne uspješne godine u kojoj je na poliklinici pregledano skoro 150.000 pacijenata, a u bolnicu primljeno oko 12.700 pacijenata. 

"U ovoj godini uradili smo više od 3.000 operacija i nastavljamo u kontinuitetu sve ono što smo započeli i sve što smo dobili u novoj bolnici na najbolji način primjenjujemo", rekao je Maksimović nakon lomljenja slavskog kolača. 

On je istakao da će u narednom periodu biti još novina u ovoj bolnici koje će, kako jer naveo, poboljšati zdravstvenu zaštitu stanovništva Bijeljine i Semberije. 

"Na prvom mjestu razmišljamo o otvaranju psihijatrijskog odjeljenja", rekao je Maksimović. 

On je naveo da se u Bolnici održava kontinuitet u edukaciji kadra, na specijalizaciju je otišao veliki broj ljekara, a raspisan je i konkurs za prijem novih ljekara u ovu zdravstvenu ustanovu. 

"Ulaganje u znanje i budućnost naše je opredjeljenje", rekao je Maksimović. 

On je istakao da je angio-sala, otvorena prošle godine, pokazala i opravdala svoje postojanje jer se svakodnevno bilježi porast broja pacijeneta, od kojih je 60 odsto van područja Bijeljine i Semberije. 

"Sva ostala odjeljenja koja smo otvorili prošle godine rade, takođe, punim kapacitetom", rekao je Maksimović i najavio otvaranje novih odjeljenja, kao i uvođenje novih procedura. 

U Bolnici ima 530 zaposlenih radnika, raspolaže sa 270 kreveta, pet stacionarnih odjeljenja, a svako odjeljenje ima po nekoliko svojih odsjeka.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )